Θετική στον κορονοϊό βρέθηκε και η σύζυγος του Ελληνοαμερικανού, ο οποίος μεταφέρθηκε από την Κάρπαθο στο Ηράκλειο το απόγευμα της Τρίτης, καθώς εμφάνισε υψηλό πυρετό.
 
Το ζευγάρι είχε πάει στην Κάρπαθο, τόπο καταγωγής του 74χρονου, πριν από 10 ημέρες. Είχαν φτάσει στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με ενδιάμεση πτήση από τις ΗΠΑ, καθώς οι απευθείας πτήσεις δεν πραγματοποιούνται.  

Ads

Αφού διαγνώστηκε θετικός στον ιό ο 74χρονος μεταφέρθηκε στο Ηράκλειο, με Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας. Τον συνόδευσε η σύζυγός του, η οποία υποβλήθηκε σε τεστ και αυτή, το οποίο βγήκε θετικό. Έτσι, έγινε η εισαγωγή της στο «Βενιζέλειο» Νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται και εκείνη στη μονάδα Covid-19.  

Στο μεταξύ, ο ΕΟΔΥ έχει ξεκινήσει διαδικασία ιχνηλάτησης για τις επαφές του ζευγαριού στην Κάρπαθο. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ο 74χρονος και η σύζυγός του είχαν δώσει το παρών σε κοινωνικές εκδηλώσεις. Ο Ελληνοαμερικανός δήλωσε- σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες- ότι είχε υποβληθεί σε τεστ κορ0νοϊού λίγες ημέρες πριν από την αναχώρησή του από το Τέξας για την Ελλάδα και ότι το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό.