Η πλημμελής τήρηση των μέτρων προφύλαξης ενάντια στην πανδημία, που είχε επισημανθεί έγκαιρα για την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, φαίνεται ότι αποδεικνύεται από  το πρώτο κρούσμα του κοροναϊού που εντοπίστηκε στο προσωπικό της Κατεχάκη.

Ads

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του tvxs.gr, θετικό κρούσμα Covid-19 βρέθηκε σε υπάλληλο της Διεύθυνσης Πληροφοριακών Συστημάτων της ΕΥΠ στο τέλος της εβδομάδας . Αυτό  οδήγησε τη Διοίκηση στην απόφαση να θέσει σε καραντίνα όλη τη διεύθυνση, τουλάχιστον μέχρι την Τετάρτη, ενώ ξεκίνησε η ιχνηλάτηση.

Το πρόβλημα είναι ότι η συγκεκριμένη διεύθυνση στεγάζεται σε όροφο που βρίσκεται το κυλικείο, το οποίο εξυπηρετεί το σύνολο της υπηρεσίας και συνεχίζει να λειτουργεί και να χρησιμοποιείται από προσωπικό όλων των ορόφων.

Συνεχίζεται η παραβίαση των μέτρων προφύλαξης

Ads

Κατά τα άλλα, το ρεπορτάζ της περασμένης εβδομάδας για την επιλεκτική αντιμετώπιση των κρουσμάτων φαίνεται να επιβεβαιώνεται καθώς Διευθύντρια, έμπιστη του Μαξίμου, στον επόμενο όροφο, φαίνεται ότι συνεχίζει να κυκλοφορεί χωρίς μάσκα, παραβιάζοντας τα σχετικά πρωτόκολλα, και χωρίς κάποια σύσταση από τους αρμόδιους της Διεύθυνσης Ασφαλείας που είναι επιφορτισμένοι με τον έλεγχο.

Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα σημειώθηκε κρούσμα στο οικογενειακό περιβάλλον υφισταμένης της αλλά δεν κρίθηκε αναγκαίο να τεθεί σε καραντίνα.