Έτοιμες είναι οι χειροπέδες τουλάχιστον για τα έξι ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής – Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης, Ματθαιόπουλος, Παναγιώταρος, Παππάς, Γερμενής  – αφού εκτός θα μείνει ο Γιάννης Λαγός, ο οποίος έχει ακόμη την ασυλία του ως ευρωβουλευτής. Ωστόσο, σύμφωνα με τις πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, οι διαδικασίες άρσης ασυλίας του θα είναι ταχύτατες αμέσως μόλις κατατεθεί το αίτημα από την ελληνική πλευρά.

Ads

Μετά την εισαγγελική πρόταση επί των ποινών, η αστυνομία βρίσκεται σε συναγερμό για τη διαδικασία της εκτέλεσης των ενταλμάτων σύλληψης σε όσους από τους καταδικασθέντες δεν τύχουν αναστολής.

Οι συλληφθέντες, ανάμεσά τους και πολλά από τα επιχειρησιακά μέλη, θα οδηγηθούν σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους καραντίνας λόγω κοροναϊού που έχουν προβλεφθεί για όλους τους κρατούμενους.

Η αστυνομία έχει εδώ και μέρες «διακριτική» παρουσία στα σπίτια των καταδικασμένων μελών της εγκληματικής οργάνωσης και έχουν «σφραγιστεί» τα σύνορα της χώρας, ώστε να αποκλειστεί τυχόν σχέδιο διαφυγής τους.

Ads

Έκτακτο σχέδιο έχει προβλεφθεί και για την ώρα της σύλληψης από τα σπίτια των Χρυσαυγιτών, αλλά και πολύ αυστηρά μέτρα ασφαλείας έχουν ληφθεί για τις μεταγωγές τους.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής που είναι αρμόδια για τις φυλακές, έχει εκπονήσει συγκεκριμένο σχέδιο για τη φυλάκιση όσων Χρυσαυγιτών θα ακούσουν τις ποινές τους και δεν θα πάρουν αναστολή.

Να σημειωθεί ότι η κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική από την πρώτη σύλληψή τους το 2013, αφού πλέον η Χρυσή Αυγή έχει ουσιαστικά διαλυθεί, ενώ οι Λαγός και Κασιδιάρης, προχώρησαν στη δημιουργία νέων οργανώσεων. Επιπλέον, Κασιδιάρης και Λαγός έχουν τσακωθεί αγρίως μεταξύ τους αλλά και οι δύο με τον πρώην αρχηγός τους, με αποτέλεσμα ο τόπος και τρόπος της φυλάκισής τους να δημιουργεί έναν πονοκέφαλο στις αρχές. Έτσι, δεν αποκλείεται να «σπάσει» η ηγετική ομάδα σε δύο ή τρεις φυλακές, με κάποιους να οδηγούνται στην 3η πτέρυγα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού κ άλλους σε σωφρονιστικά καταστήματα όπως ο Δομοκός και το Μαλανδρίνο.