Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Κυριακής στα Σεπόλια, μετά από ένοπλη επίθεση σε καφετέρια, στη συμβολή των οδών Δυρραχίου και Αμβρακίας 30, στα Σεπόλια. 

Ads

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο ένοπλος άνδρας μπήκε στο κατάστημα, πυροβόλησε το θύμα στο κεφάλι και το σώμα τουλάχιστον πέντε φορές, και στη συνέχεια διέφυγε. Ο τρόπος διαφυγής του, αν δηλαδή ήταν πεζός ή με κάποιο όχημα, δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί, καθώς στο σημείο επικράτησε πανικός. 

Το θύμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατος του. Σε εξέλιξη βρίσκεται κινητοποίηση όλων των αστυνομικών δυνάμεων για τον εντοπισμό του δράστη και τη συλλογή στοιχείων, ενώ οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως η εν ψυχρώ εκτέλεση ενδεχομένως να συνδέεται με κυκλώματα μαφίας και με συμμορία που εξαρθρώθηκε πρόσφατα από την ΕΛΑΣ. 

Στο σημείο της δολοφονίας βρέθηκε και η μητέρα του θύματος, η οποία φαίνεται σε βίντεο να καθέται στην άκρη του πεζοδρομίου, κλαίγοντας και μονολογώντας. 

Ποιος ήταν ο άνδρας που δολοφονήθηκε

Σύμφωνα με τις πληροφορίες το θύμα, αλβανικής καταγωγής, ήταν γνωστός στις αρχές και οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν πως πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν πως ο άνδρας είχε δεχθεί ένοπλες επιθέσεις και στο παρελθόν με τελευταία δολοφονική ενέδρα τον Φεβρουάριο του 2021, στη συμβολή των οδών Μιχαήλ Βόδα και Αγορακρίτου, στον Αγ. Παντελεήμονα.

Ads

Οι δράστες είχαν ανοίξει πυρ μέσα από ταξί, ζητώντας από τον οδηγό να συνεχίσει την πορεία του και τελικά εγκατέλειψαν το ταξί λίγο πριν τον σταθμό Λαρίσης. Μέσα στο αυτοκίνητο είχε βρεθεί το πιστόλι της επίθεσης, ενώ το θύμα είχε τραυματιστεί τελικά στη δεξιά κνήμη, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και αποχώρησε, λίγη ώρα αργότερα, καθώς δεν διετρεχε κίνδυνο η ζωή του.