Συναγερμό έχει σημάνει στις υγειονομικές υπηρεσίες του Βόλου το επιβεβαιωμένο κρούσμα κοροναϊού που αφορά σε έγκυο 30 ετών, η οποία διανύει τη δεύτερη εγκυμοσύνη και έχει και ένα παιδί 2 ετών. Ο λόγος είναι ότι το επαγγελματικό περιβάλλον της ίδιας και της οικογένειάς της σχετίζεται με την εκπαίδευση και τον αθλητισμό.

Ads

Η νεαρή γυναίκα νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας.

Η ίδια και ο σύζυγός της είχαν επισκεφθεί συγγενείς τους και φιλικά πρόσωπα, τα οποία είχαν έρθει από τη Γερμανία.

Σύμφωνα με πληροφορίες  συμπτώματα έχει εμφανίσει και ο σύζυγός της ο οποίος είναι γυμναστής και προπονητής σε αθλητικές Ακαδημίες Ποδοσφαίρου της πόλης. Έχει υποβληθεί στο τεστ, τα αποτελέσματα του οποίου αναμένονται σήμερα.

Ads

Παράλληλα, συναγερμός έχει ξεσπάσει σε δύο σχολικές μονάδες της Νέας Ιωνίας Βόλου, αφού τα πεθερικά της γυναίκας είναι γυμναστές και επέστρεψαν στα μαθήματα την προηγούμενη εβδομάδα. Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας βρίσκεται σε συνεχή επαφή και συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ για να οργανωθούν οι ιχνηλατίσεις, σε περίπτωση που κι εκείνοι έχουν νοσήσει.

Στο μεταξύ, κλειστά θα παραμείνουν αύριο Παρασκευή όλα τα τμήματα της ΔΟΥ Βόλου, προκειμένου να γίνει απολύμανση του κτιρίου.

Η απολύμανση όλων των χώρων της Εφορίας, αλλά και όλου του κτιριακού συγκροτήματος όπου στεγάζεται, θα γίνει βάσει του πρωτοκόλλου του ΕΟΔΥΥ, διότι η μητέρα της 30χρονης εγκύου που βρέθηκε θετική σε κορονοϊό εργάζεται σε Δημόσια Υπηρεσία που επίσης στεγάζεται στο κτίριο αυτό.

Η Εφορία του Βόλου θα λειτουργήσει κανονικά από την ερχόμενη Τρίτη.