Συναγερμός σήμανε σήμερα στο νοσοκομείο «Ελπίς», καθώς διαπιστώθηκε ότι υπάρχει διασπορά κρουσμάτων κοροναϊού. Παράλληλα σύγχιση και ανησυχία επικράτησε αναφορικά με το νοσοκομείο αναφοράς Ευαγγελισμό, αφού η ΕΡΤ μετέδωσε λανθασμένα το μεσημέρι ότι συνολικά 96 γιατροί και νοσηλευτές του ιδρύματος μπαίνουν σε καραντίνα, όπως προβλέπεται για τους υγειονομικούς, καθώς το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό φέρεται να έχει έρθει σε επαφή με άτομο που έχει μολυνθεί από τον ιό. 

Ads

Ωστόσο, την πληροφορία που μετέδωσε η ΕΡΤ διέψευσε μερικές ώρες αργότερα ο πρόεδρος των εργαζόμενων στο νοσοκομείο Ηλίας Σιώρας, σημειώνοντας ότι «δεν υπάρχει κανένας άνθρωπος σε καραντίνα στον Ευαγγελισμό» και απέδωσε το ρεπορτάζ της κρατικής τηλεόρασης σε «λανθασμένη ανακοίνωση», αναφορικά με κάποια νούμερα που δόθηκαν. 

Και η ΕΡΤ κατόπιν μετέδωσε ότι η αρχική πληροφορία ήταν λάθος. Συγκεκριμένα η δημοσιογράφος της δημόσιας τηλεόρασης είπε ότι έλαβε ένα έγγραφο, το οποίο κατέγραφε συνολικά πόσοι γιατροί και νοσηλευτές έχουν μπει σε καραντίνα από την αρχή της πανδημίας του κορονοϊού έως και σήμερα και θεώρησε ότι ο συγκεκριμένος αριθμός αφορούσε περιστατικά της σημερινής ημέρας. 

Διασπορά στο νοσοκομείο «Ελπίς»

Όσον αφορά στο νοσοκομείο «Ελπίς», με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, τρεις γιατροί και μία νοσηλεύτρια, καθώς και μία ακόμη ασθενής στην καρδιολογική κλινική, προσβλήθηκαν από τη νόσο, ενώ παράλληλα αγωνία επικρατεί για τα αποτελέσματα των ελέγχων στους υπόλοιπους ασθενείς και το προσωπικό.

Ads

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα ξεκίνησαν πριν από μία εβδομάδα, όταν στην β’ παθολογική κλινική του νοσοκομείου εισήχθη ασθενής, ως ύποπτο κρούσμα του ιού. Το πρώτο τεστ που του έγινε βγήκε αρνητικό και ο ασθενής μεταφέρθηκε στη β’ χειρουργική κλινική, όπου νοσηλεύονταν παθολογικά περιστατικά. Μετά από τρεις ημέρες, όμως, εμφάνισε συμπτώματα και το δεύτερο τεστ επιβεβαίωσε ότι ο ασθενής ήταν τελικά θετικός στον ιό.

Από την ιχνηλάτηση ακόμη δύο γιατροί και μία νοσηλεύτρια βρέθηκαν να νοσούν από τη νόσο COVID-19, ενώ σήμερα διαπιστώθηκε και μια ακόμη ασθενής, που νοσηλευόταν στην καρδιολογική κλινική, αλλά και μία γιατρός είναι θετικές στον ιό.

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, 25 γιατροί και νοσηλευτές έχουν τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό, ενώ μπήκε σε καραντίνα η καρδιολογική κλινική. Μάλιστα, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Μιχάλης Γιαννακός, επισημαίνει σε δηλώσεις του:

«Η κλινική μπαίνει σε καραντίνα. Θα ληφθούν δείγματα από το προσωπικό. Οι εργαζόμενοι ζητούν το Νοσοκομείο να τεθεί σε καραντίνα. Να σταματήσει να εφημερεύει. Να γίνει απολύμανση και τεστ σε όλο το προσωπικό. Δυστυχώς ο κίνδυνος είναι μεγάλος για διασπορά. Μέχρι τώρα νοσούν 4 συνάδελφοι. Οι θετικοί ασθενείς μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία αναφοράς».