Την έντονη αντίθεσή τους εξέφρασαν τα κόμματα της Αριστεράς για το σχέδιο πρϋπολογισμού που κατατέθηκε στην Βουλή την Παρασκευή, τις συζητήσεις με την τρόικα για την καταβολή της έκτης δόσης και τις αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου για την αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης.

Ads

Ό,τι κι αν συζήτησαν, ό,τι κι αν συμφώνησαν με την τρόικα ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, Καρατζαφέρης δεν δεσμεύει το λαό, τονίζει ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Το βάθεμα της κρίσης στην ευρωζώνη και η όξυνση των αντιθέσεων στη λυκοσυμμαχία της ΕΕ αποδεικνύουν πόσο μεγάλα ήταν τα ψέματα που είπαν και συνεχίζουν να λένε στο λαό τα κόμματα του «ευρωμονόδρομου» για την κρίση και την ΕΕ. Για να σωθεί ο λαός από τον όλεθρο όπου τον οδηγούν, πρέπει να απορρίψει τα εκβιαστικά διλήμματα που του θέτουν και να απαντήσει: Τέρμα οι θυσίες για την κερδοφορία των μονοπωλίων. Όχι στη φτώχεια και στην εξαθλίωση, είτε με ευρώ είτε με δραχμή. Αποδέσμευση από την ΕΕ και ανάπτυξη για το λαό, όχι για τα μονοπώλια., καταλήει η ανακοίνωση του κόμματος.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΝ, Πάνος Σκουρλέτης, αναφερόμενος στις επαφές των πολιτικών αρχηγών με την τρόικα, δήλωσε: «Οι στυλοβάτες της απονομιμοποιημένης συγκυβέρνησης συναντώνται με την τρόικα. Συζητούν για την εφαρμογή των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου και το νέο μνημόνιο, την ίδια στιγμή που οι εξελίξεις εντός της ευρωζώνης αποδεικνύουν πόσο ξεπερασμένες είναι αυτές οι αποφάσεις. Ή είναι τραγικά αφελείς ή τραγικά επικίνδυνοι. Η Ευρωπαϊκή Ένωση ή θα αλλάξει ή θα διαλυθεί
 
Η Δημοκρατική Αριστερά, σε ανακοίνωσή της σχετικά με τον προϋπολογισμό και τις εξελίξεις στην οικονομία, επισημαίνει:

Ads

«Όταν για τέταρτη συνεχή χρονιά θα συνεχιστεί η ύφεση, το κυνήγι της εμφάνισης πρωτογενούς πλεονάσματος για το 2012 προκαλεί μεγάλη ανησυχία στην κοινωνία, δεδομένου ότι η νέα κυβέρνηση συνεργασίας ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ θα βαδίσει και πάλι στην πεπατημένη του εικονικού προϋπολογισμού, αλλά και της σταθερής κατεύθυνσης περαιτέρω συμπίεσης των συνήθων υποζυγίων. Τούτες τις δύσκολες ώρες για την κοινωνία επιβάλλεται η άμεση λήψη μέτρων για την προστασία των αδύναμων στρωμάτων, για την ανάσχεση της ανεργίας και την εκκίνηση της αναπτυξιακής και παραγωγικής διαδικασίας