Συμβολική κατάληψη στα γραφεία του ΙΚΑ Ανω Λιοσίων πραγματοποίησαν σήμερα, από τις 8.30 έως τις 10.00, 100 περίπου ασφαλισμένοι, διαμαρτυρόμενοι για τις ελλείψεις σε προσωπικό, τόσο στον τομέα των γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων, όσο και στο διοικητικό προσωπικό.

Ads

Σύμφωνα με εργαζόμενους στο υποκατάστημα, το τελευταίο διάστημα αποχώρησαν επτά άτομα, γιατροί και διοικητικοί, μετά τη λήξη των συμβάσεων εργασίας τους, οι οποίες δεν ανανεώθηκαν με αποτέλεσμα να παρουσιάζονται ελλείψεις στη λειτουργία του.

Σημειώνουν, επίσης, ότι ενώ το κτίριο είναι άρτιο από άποψη εξοπλισμού λείπουν σημαντικές ειδικότητες γιατρών, όπως ενδοκρινολόγος, ψυχίατρος, οφθαλμίατρος, παθολόγος (σσ. λήγει η σύμβασή του), αιμολήπτης (σσ. η εργαζόμενη υπήρχε έως πρότινος, οπότε έληξε η σύμβασή της) γυναικολόγος, καθώς και χειρούργοι σε καθημερινή βάση, αφού πρόκειται για εργατική περιοχή, στην οποία σημειώνονται εργατικά ατυχήματα.

Οι διαμαρτυρόμενοι πολίτες, που πραγματοποίησαν την συμβολική κατάληψη, δήλωσαν ότι θα υπάρξει και συνέχεια εφόσον δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Ads