Ένταση προκλήθηκε νωρίτερα όταν αστυνομικές δυνάμεις επιχείρησαν να απωθήσουν δια της βίας τους συγκεντρωμένους συμβασιούχους του ΚΕΠΥΟ που πραγματοποιούν συμβολική κατάληψη στο υπουργείο Οικονομικών. Οι συμβασιούχοι, των οποίων οι συμβάσεις λήγουν σε ένα περίπου μήνα, ζητούν την ανανέωση των συμβάσεών τους καθώς και την επαναπρόσληψη όσων απολύθηκαν.

Ads

Παράλληλα, συμβασιούχοι του υπουργείου Πολιτισμού, βρίσκονται συγκεντρωμένοι στο χώρο της εισόδου του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης των Αθηνών, όπου έχουν καταλάβει τα ταμεία και αφήνουν τους επισκέπτες να εισέρχονται στο χώρο δωρεάν.

«Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας» δήλωσε ο πρόεδρος των συμβασιούχων Νίκος Χασομέρη, τονίζοντας πως «Δεν υπήρξε κανένας διάλογος με τους υπευθύνους, είναι όλοι εξαφανισμένοι». Οι συμβασιούχοι έχουν δώσει ραντεβού και για αύριο, 8η μέρα των κινητοποιήσεών τους, στις 09.00 έξω από το υπουργείο Πολιτισμού.

Μπροστά από την είσοδο του χώρου υπάρχουν αστυνομικές δυνάμεις, που συνεχίζουν να βρίσκονται στο σημείο από την περασμένη εβδομάδα. Χθες, Τρίτη, συμβασιούχοι του ΥΠΠΟ απέκλεισαν το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, επί της οδού Πατησίων. Οι συμβασιούχοι είχαν προειδοποιήσει ότι θα προχωρούν σε αιφνιδιαστικούς αποκλεισμούς μουσείων και αρχαιολογικών χώρων έως ότου ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Ads

Οι συμβασιούχοι και έκτακτοι υπάλληλοι του ΥΠΠΟΤ διεκδικούν την καταβολή των δεδουλευμένων, καθώς κάποιοι είναι απλήρωτοι εδώ και δύο χρόνια, την άρση του περιορισμού του 24μηνου για όλες τις ειδικότητες του ΥΠΠΟΤ και την άμεση τοποθέτηση των επιτυχόντων του ΑΣΕΠ.

Να σημειωθεί πως αύριο, Πέμπτη, απεργούν οι έκτακτοι αρχαιολόγοι του ΥΠΠΟΤ, σε ένδειξη συμπαράστασης στις κινητοποιήσεις των συμβασιούχων. Απεργία έχει κηρύξει και ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων. Στο πλαίσιο της απεργίας έχουν προγραμματιστεί συγκεντρώσεις έξω από το υπουργείο Πολιτισμού, στην οδό Μπουμπουλίνας (στις 10 το πρωί), και στον Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη (στις 11 το πρωί).