Το πρωί εργαζόμενος και το βράδυ απολυμένος επί καθημερινής βάσης. Οι 800 “ευκαιριακά απασχολούμενοι” στον Οργανισμό Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδας (ΟΔΙΕ) μπορεί να απολυθούν μέχρι και 200 φορές μέσα σε μία χρονιά, καθώς εργάζονται με συμβάσεις μίας ημέρας, χάνοντας κάθε είδους επιδόματα, άδειες και άλλα εργασιακά δικαιώματα.

Ads

Πρόκειται για την επιτομή της επισφαλούς απασχόλησης, η οποία παρατηρείται σε ένα φορέα του δημόσιου τομέα. Οι συμβάσεις μίας μέρας θεσπίστικαν στο δημόσιο με το νόμο 598/1968 της χούντας. Όπως δήλωσε ο εργατολόγος Χρήστος Νικολιτσόπουλος στο περιοδικό “Έψιλον”, “έρχονται σε πλήρη αντίθεση με το εργατικό δίκαιο και αποτελούν ελληνική πρωτοτυπία”. Σε εργαζόμενους που προσλαμβάνονται και απολύονται με βάση τις συμβάσεις αυτές επί 20 ή 30 χρόνια, αφαιρούν τη δυνατότητα λήψης επιδομάτων, αδειών ή αποζημίωσης, ενώ οι αμοιβές που προβλέπουν μηνιαίως σχεδόν δεν αγγίζουν το επίδομα ανεργίας. Επιπλέον, ένας εργαζόμενος “ευκαιριακής απασχόλησης” στον ΟΔΙΕ συγκεντρώνει τόσα λίγα ένσημα, ώστε η ένταξη στα κατώτερα όρια του ΙΚΑ απαιτεί μέχρι και 45 χρόνια δουλειάς.

Οι εργαζόμενοι στον ΟΔΙΕ κάνουν λόγο για “ευθύνες της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας” και αναφέρουν ότι πολλά μέλη της διοίκησης του ΟΔΙΕ κατά καιρούς υπήρξαν και στελέχη της ΓΣΕΕ. Υπογραμμίζουν ότι είναι ιδιαίτερα ευάλλωτοι απέναντι στην κρίση και επισημαίνουν ότι η διοίκηση του Οργανισμού εκπονεί ήδη πρόγραμμα περικοπών στις αποδοχές και τις θέσεις εργασίας.
Το 2004 προσέφυγαν στον ΑΣΕΠ και ο φορέας έκρινε ότι πληρούν τις προϋποθέσεις για να μετατραπούν οι συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου. Ο ΟΔΙΕ έστειλε εγγράφως τις ενστάσεις του, οι οποίες απορρίφθηκαν. Ωστόσο, οι διοικήσεις του δεν ανταποκρίθηκαν ποτέ στην υποχρέωσή τους να στείλουν στον ΑΣΕΠ την κατάσταση με τα στοχιεία των εργαζομένων για να δρομολογηθεί η διαδικασία. Σήμερα, τρεις από τους επικεφαλής του διοικητικού συμβουλίου του ΟΔΙΕ έχουν παραπεμφθεί στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών για παράβαση καθήκοντος. Παράλληλα, οι συμβασιούχοι έχουν καταθέσει μαζικά αγωγές και η υπόθεσή τους θα συζητηθεί το Σεπτέμβριο στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου.