Δύο άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ και ένας 16χρονος τσιγγάνος τραυματίστηκαν ελαφρά κατά τη διάρκεια συμπλοκής στον καταυλισμό που βρίσκεται στην περιοχή Ταμπακαριά Μεσολογγίου, σύμφωνα με την ελευθεροτυπία.

Ads

Η αστυνομία υποστηρίζει πως, όλα ξεκίνησαν όταν ένας αστυνομικός του τοπικού τμήματος ασφαλείας μετέβη με το υπηρεσιακό του αυτοκίνητο στο καταυλισμό των Τσιγγάνων προκειμένου να αποδώσει πρόσκληση για κατάθεση. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι συναντήθηκε τυχαία στο δρόμο με τρεις νεαρούς Ρομά, οι οποίοι του επιτέθηκαν φραστικά, χωρίς λόγο κι έτσι ξεκίνησε καβγάς.

Στον τόπο του συμβάντος μετέβησαν αμέσως τρεις αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ και ακολούθησε συμπλοκή με τους Ρομά. Τα επεισόδια γενικεύτηκαν.

Ένας αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο του Μεσολογγίου με ράμματα στο κεφάλι ενώ ένας ακόμη αστυνομικός έχει τραύματα χωρίς όμως να αντιμετωπίζει κίνδυνο. Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε κι ένας 16χρονος Ρομά που υποστηρίζει ότι ξυλοκοπήθηκε από αστυνομικούς.

Ads

Πηγές της τοπικής αστυνομικής διεύθυνσης μιλώντας στην «Ε» έκαναν λόγο για ατυχές περιστατικό και συνέστησαν προς όλες τις πλευρές ψυχραιμία ώστε να αποκλιμακωθεί η ένταση.