Ένταση και συμπλοκές σημειώθηκαν μεταξύ ομάδας διαδηλωτών που συμμετείχε στο αντιρατσιστικό συλλαλητήριο στο κέντρο του Πειραιά και μελών της Χρυσής Αυγής που πραγματοποιούσαν επίσης συγκέντρωση κοντά στο Δημοτικό Θέατρο.

Ads

Τα επεισόδια σημειώθηκαν στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου ενώ δεν έλειψαν οι μάχες σώμα με σώμα. Υπήρξε επέμβαση της αστυνομίας που έκανε χρήση κρότου – λάμψης. Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί και προσαγωγές. 

Η ΚΕΕΡΦΑ καταγγέλλει ότι οι διαδηλωτές δέχτηκαν επίθεση από 30 – 50 χρυσαυγίτες μόλις έφτασαν στον χώρο της κινητοποίησης στην πλατεία Κοραή και πριν προλάβουν να ανοίξουν τα πανό τους. 

«Αφού ακούστηκε παράγγελμα για «ντου» μέλη του νεοναζιστικού μορφώματος επιτέθηκαν με πέτρες και παλούκια στους συγκεντρωμένους» αναφέρει η οργάνωση και προσθέτει ότι η αστυνομία επενέβη κάνοντας χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης αδιακρίτως προς τις δύο πλευρές, ενώ οι επιτιθέμενοι χρυσαυγίτες συνέχισαν την επίθεση και κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επέμβασης.

Ads

Οι περισσότεροι δρόμοι στο κέντρο του Πειραιά είχαν αποκλειστεί ενώ στη διασταύρωση των οδών Ηρώων Πολυτεχνείου και Βασιλέως Γεωργίου είχε τοποθετηθεί κλούβα των ΜΑΤ για να μην υπάρξει νέα «συνάντηση» μελών από τις δύο συγκεντρώσεις.

Ανάλογα μέτρα της αστυνομίας είχαν ληφθεί και έξω από το λιμάνι του Πειραιά στον Ηλεκτρικό Σταθμό προκειμένου να μην επιχειρήσουν μέλη της Χρυσής Αυγής να πραγματοποιήσουν πορεία προς τους χώρους λιμανιού.

«Έξω οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής από τον Πειραιά και τις γειτονιές του Παύλου Φύσσα Κάτω τα χέρια από τους πρόσφυγες και τους αλληλέγγυους στο λιμάνι του Πειραιά» αναφέρει η Κίνηση Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή ΚΕΕΡΦΑ σε ανακοίνωσή της.

Η ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής για τη σημερινή συγκέντρωση καταφέρεται με ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς κατά των προσφύγων.