Συμπληρωματική ποινική δίωξη, με την επιβαρυντική περίσταση του αντιρατσιστικού νόμου, ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για τα υβριστικά σχόλια στη μνήμη του Βαγγέλη Γιακουμάκη που αναρτήθηκαν σε ιστοσελίδα. Η συμπληρωματική δίωξη αφορά την πρόκληση σε τέλεση κακουργήματος ή πλημμελήματος που τελείται από μίσος.

Ads

Παράλληλα, δόθηκε εντολή στις εταιρίες Google και Twitter να παράσχουν άμεσα όλα τα απαραίτητα στοιχεία για την ανεύρεση των ηλεκτρονικών ιχνών των υπαιτίων, υπερβαίνοντας κάθε τυπολατρική προσέγγιση της υπόθεσης που ενδεχομένως θα οδηγήσει όχι μόνο σε προσκόμματα στη διαλεύκανση της αλλά και σε παρόμοιες βιαιοπραγίες και εκδηλώσεις μίσους. Επισημαίνεται ότι η Google αίρει το απόρρητο όταν αποστέλλεται αίτημα που αφορά κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος.

Υπενθυμίζεται ότι ο Προϊστάμενος της εισαγγελίας Αθηνών άσκησε χθες Δευτέρα ποινική δίωξη για δημόσια υποκίνηση βίας και μίσους μέσω Διαδικτύου από κοινού και κατ΄ εξακολούθηση, σε βάρος διαχειριστών ιστοσελίδας στην οποία αναρτήθηκαν υβριστικά σχόλια σε βάρος του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Ο σπουδαστής της Γαλακτοκομικής Σχολής κηδεύτηκε σήμερα σε κλίμα βαθιάς οδύνης, παρουσία πλήθους κόσμου.