Μυστικό μνημόνιο κατανόησης με την υπογραφή του Άδωνι Γεωργιάδη, που δεν πρωτοκολλήθηκε ποτέ, και αφορούσε τη μεθόδευση για την πώληση του Ντυνάν σε θυγατρική της Τράπεζας Πειραιώς αναφέρεται, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, που επικαλείται η «Αυγή» στη δικογραφία που έχει σχηματίσει ο εισαγγελέας Αντώνης Ελευθεριανός.
Το εν λόγω έγγραφο φέρεται να μην έχει πρωτοκολληθεί και η Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία θα πρέπει να το αναζητήσει είτε από τον Άδ. Γεωργιάδη είτε από τους άλλους συνυπογράφοντες. Συγκεκριμένα, στη δικογραφία για το ξεπούλημα του Νοσοκομείου Ντυνάν υπάρχει ένα τριμερές σύμφωνο με ρήτρα εμπιστευτικότητας που έχει συνταχθεί στις 28 Μαρτίου 2014. Το σύμφωνο φέρεται να υπογράφηκε από τον τότε υπουργό Υγείας Άδ. Γεωργιάδη, το Νοσοκομείο Ντυνάν και την Τράπεζα Πειραιώς, η οποία αγόρασε το Ντυνάν μέσω θυγατρικής της.
Ζητήθηκε να μην πρωτοκολληθεί;
Το ενδιαφέρον είναι ότι το σύμφωνο όχι μόνο έχει ρήτρα εμπιστευτικότητας, αλλά, σύμφωνα με παλιότερο έγγραφο του Δ.Σ. του Ντυνάν, φέρεται να μην πρωτοκολλήθηκε με απαίτηση Γεωργιάδη.
Ο προφυλακισμένος σήμερα πρώην πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και του Ιδρύματος Ντυνάν Ανδρέας Μαρτίνης ισχυρίζεται ότι στο μυστικό σύμφωνο περιγράφεται η διαδικασία με την οποία θα γινόταν η εκποίηση του Ντυνάν – κάτι που έγινε στις 26 Σεπτεμβρίου 2014.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το επίμαχο σύμφωνο έχει ζητηθεί από την Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία, η οποία συνεδριάζει σήμερα, αλλά είναι άγνωστο αν έχει σταλεί. Σε αυτή την περίπτωση, η Εξεταστική μπορεί να το αναζητήσει ακόμη κι αν μετέλθει των μεθόδων της ανακριτικής αρχής. Πάντως, η Επιτροπή είναι σε συνεννόηση με τη διοίκηση του Ντυνάν αλλά και τον εισαγγελέα Ελευθεριανό για την αποστολή όλων των εγγράφων.
Κλήση Ανδρέα Μαρτίνη
Η Εξεταστική στη σημερινή της συνεδρίαση εκτιμάται ότι θα καλέσει τον Ανδρέα Μαρτίνη για να καταθέσει, καθώς έχει αποφασιστεί να ξεκινήσει από τη διερεύνηση της πώλησης του Ντυνάν.
Παράλληλα, η Εξεταστική αναμένεται να εξετάσει και την δικογραφία που αφορά τις «αρθροσκοπήσεις Σαλμά» που τιμολογήθηκαν επί υπουργίας Βορίδη. Με βάση την Υπουργική Απόφαση Βορίδη που εκδόθηκε στις 22 Δεκεμβρίου 2014, η τιμολόγηση κάθε αρθροσκόπησης ήταν 1.500 ευρώ. Η απόφαση Βορίδη αναιρέθηκε τον Μάρτιο του 2015 και κατέβηκε στα 150 ευρώ. Όμως μέσα σε αυτό το μικρό διάστημα έγιναν 550 «ακριβές» αρθροσκοπήσεις που τιμολογήθηκαν συνολικά στα 825.000 ευρώ, αντί για 82.500 ευρώ.
Πηγή: Αυγή
Στην Ελλάδα τα ΜΜΕ που στηρίζουν τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, χρημαδοτούνται από το ... κράτος. Tο tvxs.gr στηρίζεται στους αναγνώστες του και αποτελεί μια από τις ελάχιστες ανεξάρτητες φωνές στη χώρα. Mε μια συνδρομή, από 2.9 €/μήνα,ενισχύετε την αυτονομία του tvxs.gr και των δημοσιογραφικών του ερευνών. Συγχρόνως αποκτάτε πρόσβαση στα ντοκιμαντέρ και το περιεχόμενο του 24ores.gr.
Δες τα πακέτα συνδρομών >