Με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, συναντήθηκε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, στο πλαίσιο των διερευνητικών εντολών. Μετά το τέλος της συνάντησης, η κυρία Γεννηματά δήλωσε πως επιβεβαιώθηκαν οι μεγάλες και στρατηγικές διαφορές του ΠΑΣΟΚ με το κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, «καθώς το ΠΑΣΟΚ θέλει την Ελλάδα μέσα στην Ευρωζώνη».

Ads

Όπως είπε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, στα μόνα που συμφωνεί με τον κ. Λαφαζάνη είναι στην κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών και στη σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών.

«Συμφωνούμε στη σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών. Προβλέπεται από το Σύνταγμα και είναι εξαιρετικά σημαντικό», είπε η κυρία Γεννηματά και πρόσθεσε: «Πρέπει οι αρχηγοί να συζητήσουμε για τις ευθύνες του καθενός και για το γιατί η χώρα οδηγείται σε εκλογές».

Από την πλευρά του ο Π. Λαφαζάνης χαρακτήρισε «απολύτως απαράδεκτη» τη διεξαγωγή εκλογών πριν από τις 27 Σεπτεμβρίου και χωρίς σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, ενώ επανέλαβε πως πρέπει να καταργηθεί εδώ και τώρα το μπόνους των 50 εδρών και να θεσπιστεί η απλή αναλογική. Ζήτησε επίσης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να διασφαλίσει την «όσο το δυνατόν πληρέστερη ενημέρωση του ελληνικού λαού στο δρόμο προς τις κάλπες».

Ads