Την χρυσή τομή φαίνεται πως βρήκαν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, και το συντονιστικό της Κίνησης των 58, στην χθεσινοβραδινή τους συνάντηση στο Υπουργείο Εξωτερικών, αναφορικά με την κοινή κάθοδο στις ευρωεκλογές. Υπενθυμίζεται ότι οι σχέσεις των δυο πλευρών είχαν ψυχρανθεί μετά την υιοθέτηση σταυρού στις ευρωεκλογές. Στην συνάντηση αποφασίστηκε η κοινή πορεία για την ανασυγκρότηση του χώρου της κεντροαριστεράς με ένα ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές που θα εκφράζει «την ανανέωση, την ενότητα και την αξιοκρατία» με διακριτά τα σύμβολα των κομμάτων και των κινήσεων που συμμετέχουν και συγκεκριμένο πλάνο για την κρίσιμη Συνδιάσκεψη υπό τον Μάρτιν Σουλτς.

Ads

Κατά την συνάντηση οι δυο πλευρές συμφώνησαν ότι δεν θα διαφωνήσουν επί των ονομάτων που θα προταθούν εκατέρωθεν για το ευρωψηφοδέλτιο αλλά θα ακολουθήσουν ανοιχτές διαδικασίες. Ο Γιάννης Βούλγαρης, σύμφωνα με πληροφορίες τουΈθνους, πρότεινε τη συγκρότηση μιας άτυπης επιτροπής που θα έχει τη συνολική ευθύνη της στενής παρακολούθησης του εγχειρήματος, ενώ στο ενδιάμεσο οι εκπρόσωποι των «58» και των άλλων Κινήσεων τάχθηκαν υπέρ τού να μην αποκτήσει το ευρωψηφοδέλτιο των 42 χαρακτηριστικά «ομοσπονδιοποίησης» αλλά ενός ενιαίου «Οδικού Χάρτη».

«Θα προχωρήσουμε με απόλυτη συναίνεση και συνεννόηση για ένα ψηφοδέλτιο που θα εκφράζει την ενότητα, την αξιοκρατία και την ανανέωση και που με τον νέο και σύγχρονο λόγο θα δημιουργεί θετική εικόνα στην κοινωνία», φέρεται ότι είπε ο Ευ. Βενιζέλος σχετικά με το προφίλ της ευρωλίστας προσθέτοντας ότι στόχος δεν μπορεί παρά να είναι επίσης η ανανέωση των πολιτικών στελεχών που θα τεθεί στην πρώτη γραμμή της μάχης, γνωρίζοντας ότι η μάχη των κεντροαριστερών δυνάμεων εντάσσεται στην ευρύτερη για τη διάσωση και την ανάκαμψη της χώρας.

Επίσης, κατά την συνάντηση στο Υπουργείο Εξωτερικών, προβληματισμό προκάλεσαν και τα διακριτικά που θα φέρει το ευρωψηφοδέλτιο, με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να προτείνει να μην «κουβεντιάζουμε και να χάνουμε το δάσος για το σήμα – όλα αυτά θα τα βρει και θα τα προτείνει ο… γραφίστας!».

Ads