«Βρήκαμε λύση» για το πώς θα λειτουργήσουν οι εκκλησίες το Πάσχα δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μετά την συνάντησή του με τον Κ. Μητσοτάκη την Δευτέρα.

Ads

«Βρήκαμε μια λύση  θα κάνουμε ένα συμψηφισμό ώστε να μην ταράξουμε τα πράγματα με περισσότερη ελευθερία αλλά δεν πιστεύουμε να έχουμε τη δυνατότητα να πάμε στα χωριά μας» σημείωσε ο αρχιεπίσκοπος, ενώ παράλληλα «προανήγγειλε», ότι δύσκολα θα επιτραπεί η μετακίνηση εκτός νομού την περίοδο των εορτών.

Σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας των Εκκλησιών αποκάλυψε ότι συμφωνήθηκε η περιφορά του επιταφίου να γίνει έξω από τους ναούς, τηρώντας τα μέτρα ασφαλείας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες και η Ανάσταση θα γίνει στον εξωτερικό χώρο κάθε εκκλησίας, ενώ δεν αποκλείεται λόγω των περιορισμών στις ώρες κυκλοφορίας, ο εορτασμός να γίνει νωρίτερα. 

Να σημειωθεί ότι η επιτροπή δεν έχει συνεδριάσει καν ακόμη για το θέμα του εορτασμού του Πάσχα, γεγονός το οποίο προφανώς δεν εμπόδισε τη «συμφωνία» μεταξύ Μητσοτάκη και Ιερώνυμου.

Ads

Ο αρχιεπίσκοπος, επίσης, δήλωσε ότι υπάρχει και φόβος στους κατοίκους της επαρχίας και δη των νησιών. «Δεν είναι μόνο ότι θέλουμε να πάμε και δεν μας αφήνουν είναι και μια εκδήλωσις ότι οι κάτοικοι φοβούνται, ιδίως των νησιών την “επιδρομή” προς τα εκεί, μήπως έχουμε “διασπορά” του ιού. Ας κάνουμε υπομονή πιστεύω ο Μάιος θα είναι καλύτερος», είπε.

Νωρίτερα το Μέγαρο Μαξίμου υπογράμμιζε ότι η συζήτηση ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον  Ιερώνυμο πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, είχε ως αντικείμενο τον τρόπο λειτουργίας των Ιερών Ναών και των εξωτερικών χώρων αυτών, την περίοδο του Πάσχα, με τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων.