Τη συμφωνία των Κούρδων προσφύγων που διέμεναν σε ακατάλληλο κτήριο, στο Λαύριο, να μετεγκατασταθούν σε άλλο χώρο ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο, η μετεγκατάσταση των προσφύγων θα γίνει σε ασφαλές μέρος του δήμου Λαυρίου, που τους παραχώρησε ο δήμαρχος,Δημήτρης Λουκάς.

Ads

Η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, έχει ως εξής: « Επιτέλους δόθηκε λύση. Έπειτα από εισήγηση του Γενικού Γραμματέα Πρόνοιας, κ. Γεώργιου Κατριβάνου και συνεργασία του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Ανδρέα Λοβέρδου και του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, δόθηκε λύση στο πρόβλημα που είχε προκύψει με την παραμονή των Κούρδων προσφύγων σε ένα από τα τρία κτίρια στο χώρο υποδοχής προσφύγων του Λαυρίου, το οποίο είχε κριθεί στατικά ακατάλληλο. Ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης εξέφρασε τη συγκίνησή του, καθώς οι άνθρωποι αυτοί τελικά πείστηκαν για την αναγκαιότητα μετεγκατάστασης των ίδιων και των οικογενειών τους σε άλλο χώρο, μετά την αρχική διστακτικότητα που εξέφρασαν στην συνάντηση που είχαν μαζί του, για την στάση που θα τηρούσε απέναντί τους η ελληνική Πολιτεία.

Η μετεγκατάσταση των προσφύγων θα γίνει σε ασφαλές μέρος του Δήμου Λαυρίου, που τους παραχώρησε ο δήμαρχος Λαυρίου, κ. Δημήτρης Λουκάς.Ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Ανδρέας Λοβέρδος σε σχετική δήλωση του επισημαίνει: «Έχουμε την ευθύνη να λύσουμε αυτό το πρόβλημα χωρίς καθυστέρηση ούτε μιας μέρας».