Σε συμβολικό αποκλεισμό του Υπουργείου Εργασίας προχώρησε το πρωί της Δευτέρας η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ διαμαρτυρόμενη για τις πολιτικές που προωθεί ο Γ. Βρούτσης και η κυβέρνηση κατά την πανδημία. Νωρίς το πρωί, κρέμασαν πανό στην πρόσοψη του Υπουργείου ενώ μέλη της Νεολαίας πραγματοποίησαν διαμαρτυρία στο πεζοδρόμιο της Σταδίου με πλακάτ. 

Ads

“Η Νέα Δημοκρατία επέλεξε να μην εφαρμόσει κανένα ουσιαστικό μέτρο στήριξης της κοινωνικής πλειοψηφίας που βρέθηκε σε καθεστώς απομόνωσης, χωρίς εισόδημα και δυνατότητα βιοπορισμού. Εργαζόμενοι και εργαζόμενες στον χώρο του επισιτισμού, των τουριστικών επαγγελμάτων, του πολιτισμού, ελεύθεροι επαγγελματίες και άνεργοι/ες ήταν ορισμένες μονάχα απ’ τις κοινωνικές ομάδες που η κυβέρνηση θεώρησε αόρατες και άφησε παντελώς αβοήθητες.” αναφέρει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ και ασκεί κριτική για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο ΕΣΥ , την ενίσχυση των ΜΜΕ, την “κομπίνα” με τα προγράμματα τηλεκατάρτισης στις περιορισμένες πρόσθετες δαπάνες για την Υγεία, την ενίσχυση των ιδιωτικών και τη θεσμοθέτηση της εκ περιτροπής εργασίας. 

“Ενάντια στα σχέδια της Νέας Δημοκρατίας για να γίνει η γενιά μας, μια χαμένη γενιά, προχωράμε στον συμβολικό αποκλεισμό του Υπουργείο Εργασίας, στέλνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα ενάντια στην βαρβαρότητα των πολιτικών της Νέας Δημοκρατίας, που επέλεξε να δει ακόμα και την πανδημία ως ευκαιρία για να υποβαθμίσει τις ζωές μας, για να βάλει φρένο στα όνειρά μας.” αναφέρεται μεταξύ άλλων σε σχετική ανακοίνωση. 

Αλεξίου: “Συναίνεση τέλος, θα βρουν μπροστά τους τη νέα γενιά”

Ads

“Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί την πανδημία για να διαλύσει τις κατακτήσεις και τα δικαιώματά μας, να ξεκινήσει την καταστροφή του περιβάλλοντος, να μοιράσει εκατομμύρια δημοσίου χρήματος σε φιλικά επιχειρηματικά της συμφέροντα. Έχει βάλει στο στόχαστρο τη νέα γενιά, θέλοντας να φτιάξει ένα ασφυκτικό πλαίσιο από το σχολείο μέχρι και την ποινικοποίηση της “περιπτερόμπυρας” στις πλατείες. Συναίνεση τέλος. Θα βρουν μπροστά τους, σε κάθε τους καταστροφικό βήμα, τη νέα γενιά, μέχρι την ανατροπή.” αναφέρει σε σχετική του ανάρτηση ο Γραμματέας της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Σωτήρης Αλεξίου.

image

image

image