Συμβολική πορεία στο πλαίσιο του εορτασμού της επετείου του Πολυτεχνείου πραγματοποιεί ολιγομελής αντιπροσωπεία του ΜέΡΑ25, με επικεφαλής τον γραμματέα του κόμματος, Γιάνη Βαρουφάκη.

Ads

Η πορεία έχει μπλοκαριστεί από ομάδες αστυνομικών στην Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, με τον Γιάνη Βαρουφάκη και τα υπόλοιπα μέλη του κόμματος να αντιδρούν πραγματοποιώντας καθιστική διαμαρτυρία. 

Το ΜέΡΑ25 και ο ίδιος ο Γιάνης Βαρουφάκης διαμαρτυρήθηκε καταγγέλλοντας την αστυνομία ότι παρανομεί διότι δεν τους άφησε να συνεχίσουν την ειρηνική και με τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων πορεία τους. «Οι διαταγές σας προσκρούουν στο Σύνταγμα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρουφάκης στους αστυνομικούς.

«Δεν επέτρεψαν στους βουλευτές του ΜέΡΑ 25 ούτε σε τριμελή αντιπροσωπεία, ούτε στο Γιάννη μόνο του να περάσει το μπλόκο της Β Σοφίας. Αυτό αποτελεί ξεκάθαρη συνταγματική εκτροπή. Η κυβέρνηση έδωσε εντολή στους αστυνομικούς να παρανομήσουν.», γράφει στο facebook του ο βουλευτής του κόμματος, Κρίτων Αρσένης.

«Δε μας επιτρέπουν να συνεχίσουμε την πορεία μας στο ύψος του ΕΑΤ-ΕΣΑ, πρόκειται για δημοκρατική εκτροπή που καταστρατηγεί το Σύνταγμα», έγραψε από τη μεριά της η βουλευτής του ΜέΡΑ25, Σοφία Σακοράφα.

Ads

Παράλληλα, σε άλλη ανάρτησή της, την οποία συνοδεύει από βίντεο η κ. Σακοράφα καταγγέλλει ότι «Συνωστισμένοι αστυνομικοί χωρίς καμία απολύτως δημοκρατική νομιμοποίηση και καμία απολύτως υγειονομική φροντίδα απαγορεύουν παρανόμως σε βουλευτές να επιτελέσουν το πολιτικό τους καθήκον. Η ευθύνη για τη δημοκρατική εκτροπή βαραίνει ακέραια τον κ.Μητσοτάκη».

Νωρίτερα, τα μέλη του ΜέΡΑ25 είχαν καταθέσει λουλούδια στον χώρο του μνημείου του Πολυτεχνείου.

«Είμαστε εδώ για όλους αυτούς που είναι κλεισμένοι στα σπίτια τους, για τους εργαζόμενους και τους ανέργους, για να στηρίξουμε τους γιατρούς μας και τους νοσηλευτές μας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Βαρουφακης καλά την άφιξη του στο Πολυτεχνείο.

Σε συνομιλία που είχε με τον επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων στην οδό Πατησίων ο κ. Βαρουφάκης επεσήμανε πως τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον περιορισμό μετάδοσης της πανδημίας του κοροναϊού, ενώ πρόσθεσε πως οι βουλευτές δεν υπόκεινται στον περιορισμό που επέβαλε ο αρχηγός της αστυνομίας.

image

image

image

image

image

image