Ανοιχτή επιστολή μέσω της οποίας εκφράζουν την κάθετη αντίθεσή τους στο σχέδιο σαρωτικών αλλαγών στο ΚΕΘΕΑ που προωθεί η κυβέρνηση εκφράζουν με ανοιχτή επιστολή τους 14 Σύλλογοι Οικογένειας και Φίλων ΚΕΘΕΑ προς τον Υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, την Υφυπουργό Υγείας, Ζωή Ράπτη και τον Πρόεδρο του Κέντρου, Χρήστο Λιάπη.

Ads

Στην επιστολή επισημαίνουν χαρακτηριστικά: «Ελπίζουμε να συνειδητοποιείτε ότι προσπαθείτε να αντικαταστήσετε ένα λειτουργικό, γενικότερα αποδεκτό από την κοινωνία μας, πετυχημένο και διεθνώς αναγνωρισμένο οργανισμό με ιδιαίτερη μεθοδολογία και πρακτική, με ένα γραφειοκρατικό μόρφωμα που είναι κατά την γνώμη μας, η οποία έπρεπε να είχε ζητηθεί, καταδικασμένο να αποτύχει».

Προσθέτουν επισημαίνοντας ότι «για εμάς είναι ξεκάθαρο, ότι η κατάργηση του αυτοδιοίκητου αποσκοπούσε στην απαξίωση του χαρακτήρα του ΚΕΘΕΑ και της μεθοδολογίας του (θεραπευτική κοινότητα, θεραπεία χωρίς υποκατάστατα) που εφαρμόζει.
Αυτό αποδεικνύεται και τώρα με το προσχέδιο νόμου, αλλά και όλα αυτά τα χρόνια, με την κυριαρχία της πολιτικής που θέλει τα στεγνά προγράμματα τουλάχιστον υποβαθμισμένα ή ακόμα καλύτερα εξαφανισμένα».

Αναλυτικά, η ανοιχτή επιστολή των Συλλόγων