Προσήχθη αργά το βράδυ της Παρασκευής στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση και συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου το μέλος της αναρχικής συλλογικότητας «Ρουβικώνας», Σπύρος Δαπέργολας μετά από μήνυση που κατέθεσε σε βάρος του ο βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μπογδάνος για ανάρτηση του στα social media. 

Ads

Την είδηση μάλιστα έδωσε στη δημοσιότητα ο ίδιος ο βουλευτής της ΝΔ που σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ευχαρίστησε τους άνδρες της ΕΛΑΣ για την αποτελεσματικότητά τους.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος συμμετείχε την περασμένη Τετάρτη σε αντιπροσφυγική διαδήλωση στην πλατεία Βικτωρίας, στην οποία παρευρέθηκε επίσης το πρώην στέλεχος της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης. Στη συνέχεια ο νεοδημοκράτης βουλευτής εγκάλεσε τον ραδιοσταθμό Αθήνα 9.84 όπου εργάζεται η δημοσιογράφος Ελευθερία Κουμάντου για το ρεπορτάζ της για τη συγκέντρωση, ζητώντας ουσιαστικά την απόλυσή της. Το σχόλιο που έκανε στα social media το στέλεχος του Ρουβίκωνα αφορούσε τη στοχοποίηση της δημοσιογράφου. Η επίθεση του Κωνσταντίνου Μπογδάνου στη δημοσιογράφο είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση του 9.84 αλλά και του Παρατηρητηρίου για τη Δίκη της ΧΑ (Golden Dawn Watch) του οποίου είναι μέλος η Ελευθερία Κουμάντου.

Το tweet του Σπύρου Δαπέργολα: 

Αναρχικές και αντιεξουσιαστικές συλλογικότητες απεύθυναν κάλεσμα για σήμερα στα δικαστήρια Ευελπίδων σε συμπαράσταση για το στέλεχος του Ρουβίκωνα αλλά και διαμαρτυρίας για όλες τις συμπεριφορές που καταργούν την ελευθερία του λόγου. Τελικά ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο Ευελπίδων ενώ ο Σπύρος Δαπέργολας αφέθηκε ελεύθερος και η δίκη πήρε αναβολή για τις 30 Ιουλίου. 

Παράλληλα το ζήτημα είναι πρώτο τρεντ στο twitter, με τα σχόλια να αφορούν τόσο τη σύλληψη του μέλους του Ρουβίκωνα, όσο και την ποινικοποίηση της άποψης στα social media.