Έξω από τη πύλη του Πολυτεχνείου συνελήφθησαν το απόγευμα της Κυριακής 5 Ιρανοί πρόσφυγες, που είχαν καταφύγει εκεί, προκειμένου να συνεχίσουν την κινητοποίησή τους με αίτημα τη χορήγηση πολιτικού ασύλου. Το Πολυτεχνείο παραμένει αποκλεισμένο από το πρωί του Σαββάτου, με αστυνομικές δυνάμεις να το έχουν περικυκλώσει, για «λόγους ασφαλείας».

Ads

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή, οι Ιρανοί συνελήφθησαν διότι «πήγαν να δώσουν νερό σε ένα ηλικιωμένο Ιρανό που αποκλείστηκε μέσα στο Πολυτεχνείο από χθες όταν τα ΜΑΤ το περικύκλωσαν με κάλυψη των πρυτανικών αρχών. Τώρα αντιμετωπίζουν με ευθύνη και της πρυτανείας την απέλαση τους στους δήμιους τους».

Από το πρωί του Σαββάτου και μέχρι το πρωί της Δευτέρας, οι πύλες του Πολυτεχνείου στην οδό Πατησίων θα είναι κλειστές, έπειτα από απόφαση των πρυτανικών αρχών. Συγκεκριμένα, οι πρυτανικές αρχές ανέφεραν πως πληροφορήθηκαν ότι μια οργάνωση με το όνομα «Δίκτυο του Κενού» είχε προγραμματίσει πάρτι μέσα στο ίδρυμα.

Σύμφωνα με τις πρυτανικές αρχές, την προηγούμενη φορά που διοργανώθηκε κάτι ανάλογο μέσα στο κτίριο του Πολυτεχνείου, έγιναν και βανδαλισμοί. Για να αποφύγουν την επανάληψη του γεγονότος έστειλαν ειδοποίηση στα υπουργεία Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη για το κλείσιμο των πυλών του Πολυτεχνείου ως τη Δευτέρα το πρωί, απαγορεύοντας έτσι και την διεξαγωγή της εκδήλωσης.

Ads

Την ίδια ώρα, ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας είχαν τοποθετηθεί σε χώρους γύρω από το Πολυτεχνείο, απαγορεύοντας την είσοδο εντός του Ιδρύματος.

«Η θέση μας είναι στο πλευρό των αγωνιζόμενων λαών της Μ. Ανατολής που αυτές τις μέρες γκρεμίζουν τύραννους όπως στις μέρες του 1973. Φαίνεται, όμως, ότι το πρυτανικό συμβούλιο του Πολυτεχνείου δένει την τύχη του με τις πολιτικές της καταστολής της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και της συνεργασίας με ΝΔ και ΛΑΟΣ που τους ενώνει ο ρατσισμός και η αγωνιώδης προσπάθεια να βάλουν τέλος στο πανεπιστημιακό άσυλο. Το λόγο έχουν τώρα οι φοιτητικοί σύλλογοι του ΕΜΠ», σχολιάζει η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή.