Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, με τη συνεργασία και της αντιτρομοκρατικής, για την εξάρθρωση κυκλώματος της νύχτας, τα μέλη του οποίου ενέχονται σε υποθέσεις εκβιασμών, σε βομβιστικές ενέργειες και άλλες εγκληματικές πράξεις. Πληροφορίες κάνουν λόγο για δέκα συλλήψεις μέχρι αυτήν την ώρα και κατασχέσεις όπλων και εκρηκτικών. Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ οι αρχές συνδέουν την υπόθεση με την υπόθεση Ξηρού μέσω του 54χρονου απόστρατου που φέρεται από την αστυνομία ως συνεργός του Ξηρού. 

Ads

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, που επικαλείται ο Real Fm, σημαντικό ρόλο στο κύκλωμα φέρεται να είχε και ο 54χρονος απότακτος αστυνομικός, ο οποίος συνελήφθη προχθές ως συνεργός του Χριστόδουλου Ξηρού. Αρχικές πληροφορίες ανέφεραν πως πρόκειται για επιχείρηση για συνεργούς του Ξηρού, ωστόσο στη συνέχεια διευκρινίστηκε πως πρόκειται για μέλη του κυκλώματος στο οποίο φέρεται να εμπλέκεται ο 54χρονος και του οποίου η σύλληψη έδωσε το έναυσμα για την έναρξη της επιχείρησης.

Σημειώνεται πως ο απότακτος αστυνομικόες αρνείται τις κατηγορίες για σχέση με τον Χριστόδουλο Ξηρό. «Αρνούμαι τις κατηγορίες ως ουσιαστικά αβάσιμες, αναληθείς και παντελώς ανυπόστατες. Ουδεμία σχέση έχω με όσα μου καταλογίζονται, ενώ για την εις βάρος μου κατηγορία δεν υπάρχει ούτε ένα στοιχείο. ουδέποτε υπήρξα συγκρατούμενος τόσο του Χρ. Ξηρού όσο και των μελών της οργάνωσης ΣΠΦ. Τούτο δε είναι ευχερέστατο να αποδειχθεί με μία βεβαίωση από το κατάστημα κράτησης Κορυδαλλού, η οποία θα αποδείξει ότι το διάστημα της κρατήσεώς μου (Δεκέμβριος 2013 – Ιούνιο 2014) ουδέποτε κρατήθηκα σε ίδια πτέρυγα με κάποιο από αυτά τα άτομα τα οποία και δεν έχω συναντήσει», ανέφερε στην κατάθεσή του.  

H Real αναφέρει πως το κύκλωμα φέρεται να οργανώνεται μέσα από τη φυλακή και συγκεκριμένα από «γνωστό νονό της νύχτας». Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο μέλη του κυκλώματος να συνδέονται και με την υπόθεση Ξηρού.  Το κύκλωμα, οι έρευνες για την εξάρθρωση του οποίου έχουν αρχίσει πριν από δύο εβδομάδες, φέρεται να συνδέεται και με τον εκρητικό μηχανισμό που βρέθηκε σε αυλή σπιτικού στη Μεταμόρφωση.

Ads