Συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος πραγματοποιεί αυτή την ώρα ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βρεφονηπιαγωγών, που διαμαρτύρεται για την αύξηση του ωραρίου εργασίας στο Δημόσιο. Βασικό τους σύνθημα: «Όχι στη μετατροπή των παιδικών σταθμών σε πάρκινγκ νηπίων».

Ads

Όλο το προσωπικό των βρεφονηπιακών σταθμών προχώρησε επίσης την Παρασκευή σε τετράωρη πανελλαδική στάση εργασίας – από τις 12:00 μέχρι τις 16:00.

Τη Δευτέρα και την Τρίτη θα πραγματοποιηθεί 48ωρη πανελλαδική απεργία όλων των εργαζομένων στους βρεφονηπιακούς δημοτικούς σταθμούς. Για την Τρίτη έχει αποφασιστεί στις 11:00 το πρωί συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ (πλατεία Καραϊσκάκη) και πορεία διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εσωτερικών με αίτημα την απόσυρση της προωθούμενης νομοθετικής ρύθμισης για το 40ωρο στο Δημόσιο.

Οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί θα παραμείνουν κλειστοί και την Τετάρτη 11 Μαΐου, καθώς όλοι οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ θα συμμετάσχουν στην 24ωρη πανεργατική απεργία που έχουν προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ. Στις 10:30 το πρωί της μέρας της απεργίας, οι υπάλληλοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα συγκεντρωθούν έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας και από εκεί θα πραγματοποιήσουν πορεία προς το Πεδίον του Άρεως όπου έχει προγραμματιστεί για τις 11:00 το πανεργατικό συλλαλητήριο.

Ads