Περισσότεροι από δύο χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν εχθές στην Πλατεία Ομονοίας στην Καβάλα. Η πορεία τους κατέληξε στην ιστορική Πλατεία Καπνεργατών. Διαμαρτυρήθηκαν για την πρόθεση της οικογένειας Ψωμιάδη να προχωρήσει στο σχέδιο αλλαγής ονόματος και έδρας της ποδοσφαιρικής ομάδας της Καβάλας, ενεργοποιώντας τη συμφωνία που έχει κάνει με την ΠΑΕ Ηρακλής.

Ads

«Ο ΑΟΚ ανήκει σε εμάς γι’ αυτό μην τον πουλάς», έγραφε το πανό στην κορυφή της πορείας. Αυτό ήταν το κεντρικό αίτημα των κατοίκων της Καβάλας που διαδήλωσαν εχθές με ιδιαίτερο ενθουσιασμό, όπως διαβάζουμε στα «Νέα».

«Ας πέσουμε και στη Δ’ Εθνική. Το καραβάκι πρέπει να παραμείνει στην Καβάλα», έλεγαν οι φίλαθλοι της ομάδας σε συζητήσεις τους. Κάποιοι άλλοι συζητούσαν για τη συναυλία, που θα δώσει ο μεγαλομέτοχος του Ηρακλή Αντώνης Ρέμος στην Ελευθερούπολη στις 18 Ιουλίου, και διαφωνούσαν για το αν θα έπρεπε να πάνε για να τον αποδοκιμάσουν ή να μποϊκοτάρουν την εκδήλωση.

Αργότερα, ενώ η πορεία των φιλάθλων περνούσε μπροστά από το μαγαζί του Ψωμιάδη στην παραλία της Καβάλας, οι βετεράνοι ποδοσφαιριστές του ΑΟΚ μαζί με τους επικεφαλής των συνδέσμων, είχαν φτιάξει μια ανθρώπινη αλυσίδα προκειμένου να αποτρέψουν οποιαδήποτε κίνηση κατά της επιχείρησης του μεγαλομετόχου.

Ads

Η πλευρά Ψωμιάδη είχε καταθέσει από την περασμένη Παρασκευή αίτηση αλλαγής της επωνυμίας της ΠΑΕ Νέα Καβάλα στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

Όταν στις 8 π.μ. περίπου εξήντα φίλοι της ομάδας έφτασαν έξω από τα γραφεία του Επιμελητηρίου, οι δύο απεσταλμένοι της πλευράς Ψωμιάδη είχαν ήδη αποχωρήσει άπραγοι. Τα πρακτικά της Γενικής Συνέλευσης της ΠΑΕ που είχαν καταθέσει είχαν σημαντικά προβλήματα, όπως το ότι παρουσίαζαν ακόμα ως μεγαλομέτοχο αυτόν από τον οποίο είχε πάρει τις μετοχές η οικογένεια Ψωμιάδη, ενώ υπήρχε και η έγγραφη βεβαίωση του προέδρου του Ερασιτέχνη ότι ουδέποτε έγινε Γενική Συνέλευση των μετόχων.

Η πλευρά του Ερασιτέχνη ΑΟΚ κέρδισε την πρώτη μάχη, η πλευρά Ψωμιάδη όμως το επόμενο διάστημα μπορεί να προκηρύξει Γενική Συνέλευση και να πάρει την απόφαση που θέλει για αλλαγή επωνυμίας και σήματος της ομάδας.