Έκκληση στις αρχές να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μην γίνουν επεισόδια κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή απηύθυναν οι διοργανωτές, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν στο ξενοδοχείο Τιτάνια.

Ads

Μετά και την αναφορά μέλους του Ρουβίκωνα ότι «στις 4 Φλεβάρη μπορεί να χυθεί αίμα», οι διοργανωτές ζήτησαν προστασία για όσους βρεθούν στο συλλαλητήριο.

Τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής χαρακτήρισαν το συλλαλητήριο «ακομμάτιστο» και εκτιμούν ότι η συμμετοχή του κόσμου θα είναι τριπλάσια από αυτή που υπήρξε στη Θεσσαλονίκη.

Ομιλητές θα είναι ο μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης, ο συνταγματολόγος Γιώργος Κασιμάτης, ενώ χαιρετισμούς θα απευθύνουν εκπρόσωποι Ποντίων, Βλάχων, Σαρακατσάνων και άλλων φορέων.

Ads

Μετά τις ομιλίες, θα υπάρξει ψήφισμα ανάλογο με αυτό της Θεσσαλονίκης. Οι διοργανωτές θα επιχειρήσουν να το παραδώσουν τη Δευτέρα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

Η συντονίστρια των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου, Νίνα Γκατζούλη, εξαπέλυσε επίθεση κατά του διαμεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, που χαρακτήρισε «αφερέγγυο», καθώς, σε αντίθεση με όσα έλεγε, η πρόταση που κατέθεσε περιλαμβάνει ονόματα, που εμπεριέχουν τον όρο «Μακεδονία».

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Τάτσιος προειδοποίησε ότι «παραχώρηση του ονόματος «Μακεδονία» ανοίγει κινδύνους που θα βρούμε μπροστά μας». 

Εν τω μεταξύ η πρόεδρος μίας ένωσης που ονομάζεται «Ελλήνων Πολιτεία», η Νίκη Παυλίδου,
απευθύνει κάλεσμα μέσω Facebook, στους «συνέλληνες» να προσέλθουν στο συλλαλητήριο «για να τελειώσουν την κυβέρνηση» και προτρέπει «Μία σφαίρα στον εχθρό, δύο στους προδότες, και τρεις άμα χρειαστεί».