Τεράστιο σε όγκο ήταν το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας με φοιτητές και μέλη της επιστημονικής κοινότητας να φωνάζουν ένα βροντερό «όχι» στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Ads

Χιλιάδες κόσμου «πλημμύρισαν» το κέντρο της Αθήνας με τη μεγάλη πορεία να ξεκινά γύρω στη μία το μεσημέρι και να καταλήγει στη Βουλή.

Για πέμπτη εβδομάδα φοιτητές, μαθητές και εκπαιδευτικοί κατέβηκαν στους δρόμους με παλμό, κράτησαν πανό και πλακάτ φωνάζοντας συνθήματα.

«Πτυχία με αξία, δουλειά με αξιοπρέπεια» έγραψαν στον τοίχο του Υπουργείου Εργασίας και η πορεία κατευθύνθηκε προς της Βουλή.

Ads

Σε πάνω από 15.000 υπολογίζει τους διαδηλωτές η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, αριθμός που σύμφωνα με τους διοργανωτές είναι κατά πολύ μεγαλύτερος.

«Ξυπνά ο εφιάλτης του έξι και επτά, σε αυτό το νομοσχέδιο θα βάλουμε φωτιά», «Πιερρακάκη βγες, τα μάτια σου ν’ ανοίξεις, να δεις μειοψηφίες που κάνουν καταλήψεις», «Κυριάκο Πιερρακάκη, βάλτο στο μυαλό, αυτό το νομοσχέδιο θα γίνει Βατερλό», «το 6 και το 7 μας δείχνουν τον δρόμο, με όπλο την κατάληψη θα ρίξουμε το νομο», «εμπρός λαέ στην πρώτη τη γραμμή, το άρθρο 16 να μην παρακαμφθεί», μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν.

Ποτάμι νέων ανθρώπων και σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Γιάννενα, Βόλο, Ηράκλειο, Χανιά, Ρέθυμνο, Αλεξανδρούπολη-Ξάνθη-Κομοτηνή, Λάρισα, Τρίκαλα, Ναύπλιο, Φλώρινα και Καστοριά φωνάζοντας ένα βροντερό όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

 

(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

 

(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

 

(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

 

EUROKINISSI

 

(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

 

EUROKINISSI