Πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία πραγματοποίησαν πρωτοβάθμια σωματεία και άλλοι φορείς προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την επέμβαση στη Λιβύη. Νωρίτερα οι διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί στα προπύλαια και ακολούθησαν πορεία προς τη Βουλή. Επιπλέον δεύτερο συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Κλαυθμώνος, από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, εν όψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις 24 και 25 Μαρτίου ως αντίδραση «στο νεοφιλελεύθερο σύμφωνο ανταγωνιστικότητας ή σύμφωνο για το Ευρώ». Ένα μέρος των συγκεντρωμένων ενώθηκαν με την πορεία περίπου 600 ατόμων που κατευθύνθηκε προς την αμερικανική πρεσβεία και ολοκληρώθηκε πριν λίγη ώρα.

Ads

Ανάλογες διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και στη Θεσσαλονίκη, όπου εκπαιδευτικοί και μαθητές πραγματοποίησαν συλλαλητήριο για τις επικείμενες αλλαγές στο χώρο της παιδείας αλά και ενάντια στον πόλεμο στη Λιβύη.

Επίσης πορεία ενάντια στο Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας, στη λιτότητα και στον περιορισμό των δικαιωμάτων των εργαζόμενων που προωθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση, πραγματοποίησε απόψε στη Θεσσαλονίκη, η Ένωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης (ΕΔΟΘ), με τη συμμετοχή της Πρωτοβουλίας Σωματείων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα.

Εν τω μεταξύ, συλλαλητήριο κατά των πολεμικών επιθέσεων στη Λιβύη και με αίτημα να φύγουν οι βάσεις των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ από τη Σούδα, πραγματοποίησαν δεκάδες Χανιώτες. Από τις 6 το απόγευμα άρχισαν να συγκεντρώνονται στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς μέλη συλλογικοτήτων και φοιτητές. Η πορεία ξεκίνησε στις 7 και κατευθύνθηκε προς την πλατεία Νέων Καταστημάτων.

Ads