Σύγχυση επικρατεί στη Βουλή για τη διαρροή του βίντεο από το τραγικό δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή του Ιάσωνα την περασμένη Παρασκευή.

Ads

Συνεργάτες του Κ. Τασούλα ανακοίνωσαν τη διεξαγωγή ΕΔΕ σχετικά με τη διαρροή του βίντεο -που προέρχεται από το κλειστό κύκλωμα της Βουλής- για το δυστύχημα με πρωταγωνιστή τον άνδρα της φρουράς της Ντόρας Μπακογιάννη και θύμα τον 23χρονο. Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της Βουλής, μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, δεν επιβεβαίωσε την ΕΔΕ.

«Έχει διαταχθεί ΕΔΕ και θα αποδοθούν ευθύνες» ανακοίνωσαν οι συνεργάτες του Κ. Τασούλα. «Δεν ξέρουμε από πού έγινε η διαρροή» είπε ο κ. Τασούλας και πρόσθεσε πως αποτελεί προανακριτικό υλικό που κακώς δημοσιοποιήθηκε. «Αυτό το υλικό η ΥΑΒΕ (Υπηρεσία Ασφαλείας της Βουλής των Ελλήνων) το έχει δώσει από την πρώτη ημέρα στην προανάκριση» επισήμανε, διαψεύδοντας τη διεξαγωγή ΕΔΕ. 

Τελικά, οι ίδιοι συνεργάτες που ανακοίνωσαν την ΕΔΕ, μετά την έμμεση διάψευση από τον πρόεδρο της Βουλής, διευκρίνισαν πως πρόκειται για ανεπίσημη έρευνα, λαμβάνοντας υπόψη ότι το επίμαχο υλικό είχε διαβιβαστεί στην αρμόδια υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ.

Ads

Σημειώνεται ότι στο επίμαχο βίντεο το οποίο φαίνεται να έχει καταγραφεί με κάμερα από ηλεκτρονικό υπολογιστή που αναπαρήγαγε το δραματικό υλικό ακούγεται κάποιος άνδρας, ενδεχομένως από τη φρουρά της Βουλής, να λέει τη φράση: «Κοιτάξτε, κανένας δικός μας δεν εμπλέκεται».