Ακόμη και ένα απλό, πρακτικό ζήτημα, όπως το ωράριο λειτουργίας κλάδων της εστίασης που παραμένουν ανοιχτοί στην καραντίνα, «καταφέρνει» να μετατρέψει σε… «ερευνητικό ρεπορτάζ» η κυβέρνηση.

Ads

Έτσι, μετά τις ανακοινώσεις των νέων μέτρων από τον επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, σύμφωνα με τα οποία επέρχεται νέος περιορισμός στις μετακινήσεις από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί, δημιουργήθηκε σύγχυση σχετικά με τη λειτουργεία των take away και των delivery.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Tvxs.gr, έπεσε στο τραπέζι η πρόταση να κλείνουν και τα δύο από τις 8.30 το βράδυ. Μάλιστα, αρχικά αυτό είχε διαρρεύσει και ως «απόφαση» από διάφορα ΜΜΕ, μεγαλώνοντας τη σύγχυση.

Τελικά, σύμφωνα με πηγές από την Πολιτική Προστασία, από τις 8.30 θα κλείνουν τα take away, ενώ τα delivery θα συνεχίσουν να λειτουργούν όπως τώρα.

Ads

Ωστόσο, παραμένει αδιευκρίνηστο τι θα γίνει με τα σούπερ μάρκετ που κλείνουν στις 9 το βράδυ, όπερ σημαίνει ότι κόσμος θα κυκλοφορεί και μετά τις 9 επιστρέφοντας στο σπίτι από τα ψώνια.