Σύγχυση επικρατεί με το Σοφικό της Κορινθίας αφού η πυροσβεστική διέψευσε ότι εκκενώνεται. Το αλαλούμ προήλθε ύστερα από την ανακοίνωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου που έκανε λόγο για εκκένωση.

Ads

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση «ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, ενημερώθηκε ότι η φωτιά αναπτύσσεται σε μέτωπο 30 χιλιομέτρων». Επίσης, σύμφωνα με την περιφέρεια «σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η περιοχή της ανατολικής Κορινθίας, στην οποία – παρά προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων –  συνεχίζει και σήμερα Πέμπτη, για δεύτερη ημέρα, να καίει η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες στις Κεχριές».

Διαβάστε επίσης:

Λίγο αργότερα η πυροσβεστική διευκρίνησε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για αυτή την περιοχή στην Κορινθία. Επίσης ο αρχηγός της Πυροσβεστικής Στέφανος Κολοκούρης δήλωσε στην ΕΡΤ πως δεν υπάρχει κίνηση του μετώπου της πυρκαγιάς με μεγάλη ταχύτητα. 

Ads

Νωρίτερα την είδηση πως εκκενώνεται το Σοφικό Κορινθίας διέψευσε στο korinthostv ο δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος λέγοντας παράλληλα πως η φωτιά που έχει ξεσπάσει στον οικισμό Ντράσσα έχει οριοθετηθεί.