Με σκωπτικό τρόπο σχολιάζουν από την κυβέρνηση τις εκτιμήσεις του Πολ Τόμσεν ότι θα χρειαστούν 21 χρόνια για να επιστρέψει η ανεργία στην Ελλάδα στα προ κρίσης επίπεδα.

Ads

Υπενθυμίζοντας τις λανθασμένες εκτιμήσεις που είχε κάνει και κατά το παρελθόν, όπως όταν προέβλεπε ανάπτυξη και αντί αυτού υπήρξε ύφεση 9%, οι κυβερνητικοί κύκλοι σχολιάζουν: «Του ευχόμαστε να συνεχίσει τις “επιτυχημένες” προβλέψεις». «Κι αν θέλει, ας γράψει κι ένα μπλογκ» προσθέτουν.

Τα μοντέλα του Τόμσεν ήταν «μπούρδες»

Νωρίτερα ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μπαλάφας είχε αναφερθεί επίσης στο ζήτημα χαρακτηρίζοντας «μπούρδες» τα μοντέλα του Τόμσεν. «Είναι η 3η, ή 4η φορά που λέει ο Τόμσεν πράγματα τα οποία αποδείχθηκαν πολύ γρήγορα ότι ήταν λάθος», τόνισε, χαρακτηρίζοντάς τον έναν πολύ μέτριο οικονομολόγο. 

«Ο Τόμσεν αυτή τη στιγμή θέλει να πει ότι η Ελλάδα δεν πάει καλά, ότι η κυβέρνηση πρέπει να πέσει και να έρθει ο Μητσοτάκης. Αυτό τον ενδιαφέρει σε τελευταία ανάλυση. Και λέει σε 21 χρόνια η ανεργία θα πάει στα προ της κρίσεως. Που το ξέρει; Ποιο μοντέλο; Κάνανε κι άλλα μοντέλα κι όλα αποδείχθηκαν λάθος. Τα τελευταία 2 – 3 χρόνια διάφοροι πολλαπλασιαστές που μας λέγανε, αποδείχθηκαν όλα λάθος».

Ads

Υπενθυμίζεται ότι χθες και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είχε αναφερθεί στις αποτυχημένες προβλέψεις του ΔΝΤ, λέγοντας: 

«Αν συνεχίσουμε έτσι να υπερβαίνουμε τους στόχους και το ΔΝΤ συνεχίζει να κάνει λάθος προβλέψεις, το μόνο που μας μένει είναι να τους προσφέρουμε τεχνική βοήθεια».