Σε 46 ανέρχονται οι επιβεβαιωμένοι νεκροί, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι οποίοι έχουν ανασυρθεί μέχρι στιγμής από τα συντρίμμια της επιβατικής αμαξοστοιχίας που συγκρούστηκε με εμπορική, στην περιοχή Ευαγγελισμός, κοντά στα Τέμπη, το βράδυ της Τρίτης.

Ads

Οι προσπάθειες επικεντρώνονται σήμερα στο βαγόνι του εστιατορίου, απ’ όπου ανασύρθηαν απανθρακωμένοι 7 άνθρωποι.

Σημειώνεται ότι από τους 72 νοσηλευόμενους επιβάτες, 15 πήραν εξιτήριο την Τετάρτη, ενώ 57 επιβάτες παραμένουν για νοσηλεία, εκ των οποίων 6 στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Επιπλέον, αρκετά επίπονη για τους οικείους των θυμάτων είναι η διαδικασία της ταυτοποίησης των σορών η οποία γίνεται με τη μέθοδο αναγνώρισης DNA.

Στον ανακριτή ο σταθμάρχης

Στον ανακριτή θα προσαχθεί σήμερα ο σταθμάρχης της Λάρισας, ο οποίος είναι αντιμέτωπος με βαριές κατηγορίες, καθώς κατηγορείται εκτός των άλλων, για ανθρωποκτονία από αμέλεια άρθρο 302 του Ποινικού Κώδικα), σωματική βλάβη από αμέλεια (314 ΠΚ) και επικίνδυνες παρεμβάσεις στην συγκοινωνία μέσων (291 ΠΚ).

Ads

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ στο πλαίσιο της δικογραφίας που σχηματίζεται από την ΕΛΑΣ έχουν δώσει ανωμοτί καταθέσεις και άλλοι δύο υπάλληλοι στην Τροχαία Λάρισας ενώ φέρεται ότι παραδέχθηκε το μοιραίο λάθος του. Επίσης, στον τόπο της τραγωδίας θα γίνει αυτοψία του δυστυχήματος από την Τροχαία της Λάρισας.