Αντιπαράθεση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ξέσπασε μετά τον χαρακτηρισμό «άχρηστοι» του Βαγγέλη Μεϊμαράκη για τους δημόσιους υπαλλήλους που επαναπροσλήφθηκαν.

Ads

«Εμείς λέγαμε όχι σε άχρηστους στο Δημόσιο, εκείνοι τους επαναπροσέλαβαν», δήλωσε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης. «Οι… “άχρηστοι του Δημοσίου που επαναπροσλήφθηκαν” δεν είναι άλλοι από τις καθαρίστριες, τους καθηγητές και τους σχολικούς φύλακες, τους απολυμένους μετά το “μαύρο” στην ΕΡΤ, τους διαθέσιμους και απολυμένους που αποκαταστάθηκαν από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και τώρα, μαζί με όλους τους άλλους “άχρηστους του Δημοσίου”, ακούν τη Ν.Δ. να ξαναπειλεί με απολύσεις αν ο λαός την ξαναφέρει στη διακυβέρνηση», σχολιάζει η Αυγή.

«Ο πρόεδρος της ΝΔ αποκαλεί “άχρηστους” τους εργαζόμενους που ξαναβρήκαν τη δουλειά τους στο δημόσιο. Δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό από το κόμμα που έβαλε την υπογραφή του στις απολύσεις και τη διαθεσιμότητα χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων, ενώ συμφωνεί με την απελευθέρωση των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, που θα στείλει και άλλους χιλιάδες εργαζόμενους στο δρόμο. Αυτή είναι η ΝΔ των απολύσεων, της εργασιακής ζούγκλας, της ανεργίας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Απαντώντας η ΝΔ κάνει λόγο για δημιουργία τεχνητής έντασης και για «διαστρέβλωση και λάσπη». «Δεν θα ακολουθήσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ στον κατηφορικό δρόμο που επέλεξε», αναφέρει η ΝΔ και συνεχίζει:

Ads

«Πολλές φορές ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευάγγελος  Μεϊμαράκης, έχει καταστήσει σαφές, ότι είμαστε μετωπικά αντίθετοι σε σκέψεις ρεβανσισμού. Σεβόμαστε τη συντριπτική πλειοψηφία των δημόσιων υπαλλήλων, που ανταποκρίνονται στην αποστολή τους και θα προσπαθήσουμε να συντονίσουμε μαζί τους τη δράση μας για ένα κράτος λειτουργικό και φιλικό στον πολίτη, που να σέβεται τα χρήματα των φορολογουμένων».