Σκάφος του Λιμενικού Σώματος που πραγματοποιούσε περιπολία στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Κω, εμβόλισε τα ξημερώματα της Τετάρτης με λέμβο που μετέφερε πρόσφυγες. Ένα τρίχρονο παιδί έχασε τη ζωή του ενώ ακόμη ένας νέος άντρας 26 ετών αγνοείται. 

Ads

Το φουσκωτό μετέφερε 34 πρόσφυγες. Από τη σύγκρουση τραυματίστηκαν έξι άτομα ενώ αρχικά αγνοούνταν – επίσημα – τρία άτομα, δυο άντρες 28 και 26 ετών και το τρίχρονο παιδάκι. Το παιδί ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του. Ο 28χρονος εντοπίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ενώ ο 26χρονος αγνοείται ακόμη. 

Το λιμενικό ισχυρίζεται ότι η λέμβος δεν έφερε φώτα ναυσιπλοΐας, το σκάφος τους δεν την είδε και έπεσε πάνω της. Αναποδογύρισε από τη σύγκρουση με αποτέλεσμα οι πρόσφυγες να βρεθούν στη θάλασσα.

Στο σημείο κλήθηκαν τρία πλωτά του Λιμενικού, ένα ιδιωτικό σκάφος, ελικόπτερο σούπερ πούμα και σκάφος της frontex. Έως τώρα έχουν περισυλλέξει 31 άτομα που μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Κω, ενώ οι τραυματίες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο του νησιού, ανάμεσά τους και μια έγκυος γυναίκα, η οποία διακομίστηκε για προληπτικούς λόγους. Οι υπόλοιποι 25 πρόσφυγες καλά στην υγεία τους μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Κω.

Ads

Οι έρευνες συνεχίζονται στη θαλάσσια περιοχή για τον εντοπισμό των αγνοουμένων, ενώ στο σημείο έσπευσε επίσης κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών.