Από τον αντι-καγκελάριο της Γερμανίας ήρθε η πρώτη αντίδραση εκ Βερολίνου, για τη λίστα Βαρουφάκη που εστάλη σήμερα στους εταίρους. «Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι ότι έχει σημειωθεί πρόοδος στις συνομιλίες με την Ελλάδα αναφορικά με την επέκταση του σχεδίου διάσωσης μετά την αποστολή της λίστας των μεταρρυθμίσεων», δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας και αντικαγκελάριος της Γερμανίας Σίγκμαρ Γκάμπριελ.

Ads

Σύμφωνα με το Reuters, ο Γκάμπριελ τόνισε ότι «κινούμαστε βήμα – βήμα προς την επίλυση του προβλήματος». «Θέλουμε να συνεχίσουμε την βοήθεια προς την Ελλάδα αλλά η προϋπόθεση για αυτό είναι η συνέχιση του μεταρρυθμιστικού προγράμματος», πρόσθεσε μιλώντας σε διάσκεψη στο Βερολίνο.

Στο μεταξύ, το πρωί της Παρασκευής θα αποφανθεί η γερμανική βουλή σχετικά με την παράταση της δανειακής σύμβασης με την Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU), Μίχαελ Γκρόσε-Μπρέμερ.

Ο Μίχαελ Γκρόσε-Μπρέμερ εμφανίσθηκε πεπεισμένος ότι θα υπάρξει «ευρεία έγκριση», παρά το γεγονός ότι στο στρατόπεδο της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ υπάρχουν ορισμένες «επιφυλάξεις ως προς ενδεχόμενες επιπλέον πληρωμές προς την Ελλάδα».

Ads