Δύσκολα τα πράγματα για τις μετακινήσεις με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς σήμερα στην Αθήνα, αφού μετρό, λεωφορεία και τρόλεϊ προχωρούν σε στάσεις εργασίας, με το «κερασάκι» να είναι η επαναλαμβανόμενη 24ωρη απεργία των ταξί.

Ads

Αναλυτικά:

  • Μετρό: Θα λειτουργεί από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ
  • Λεωφορεία: Στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα. Τα οχήματα θα αρχίσουν να αποσύρονται από τις 11 το πρωί, ενώ αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται ως τις 6 το απόγευμα. Η στάση εργασίας περιλαμβάνει όλα τα δρομολόγια λεωφορείων του ΟΑΣΑ, συμπεριλαμβανομένων και τον δρομολογίων του αεροδρομίου.
  • Τρόλεϊ: Στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα. Τα οχήματα θα αρχίσουν να αποσύρονται από τις 11:00 π.μ., ενώ η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται ως τις 17:00.

«Στις 14 Ιουνίου ψηφίζεται ένα νέο πακέτο μέτρων, το λεγόμενο μεσοπρόθεσμο, με ισχύ μέχρι το 2022 αλλά στην πραγματικότητα αποτελεί τον ενδιάμεσο κρίκο για την εσαεί συνέχιση των μνημονίων. Τα νέα μέτρα, με άλλα λόγια το τέταρτο μνημόνιο, είναι ακόμη χειρότερα για το λαό, προβλέπουν ωστόσο φοροαπαλλαγές για το μεγάλο κεφάλαιο και ταυτόχρονα την διατήρηση της εργασιακής ζούγκλας που δημιούργησαν τα προηγούμενα μνημόνια» αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωση του το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθήνας κάνοντας λόγο για ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.