Η αλλαγή στην Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής που θα αφήσει εκτός τριτοβάθμιας εκπαίδευσης χιλιάδες νέους έχει προκαλέσει την οργή γονέων και μαθητών. Η Νίκη Κεραμέως, θέλοντας να υπερασπιστεί το νομοσχέδιο, προσπάθησε να μεταφέρει της ευθύνες στα ίδια τα πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Ads

Στο διαδίκτυο, από το μεσημέρι της Τρίτης, αναρτήθηκε ψήφισμα, με αιτήματα την παραίτηση της υπουργού και την ανάκληση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής.

«Οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές της αποδεικνύουν σταθερά ότι δεν έχει σχέση με το αντικείμενο της παιδείας και δεν δύναται να ανταπεξέλθει ως υπουργός παιδείας, σε βαθμό που απειλεί τους μαθητές και το συμφέρον τους» αναφέρει το ψήφισμα, ζητώντας «αυτός ο μεσαίωνας να λήξει εδώ». 

Επιπλέον, επισημαίνονται μεταξύ άλλων τα εξής: «Με λίγα λόγια, εμείς, ως μαθητές και εκπρόσωποι της εκπαιδευτικής κοινότητας, ζητάμε την ανάκληση της τράπεζας θεμάτων, επαναφορά της κοινωνιολογίας (ή έστω να γίνονται και τα δύο μαθήματα) και των κοινωνικών-καλλιτεχνικών θεμάτων, την ανάκληση του νέου τερατουργήματος της ελάχιστης βάσης εισαγωγής, την κατάργηση των προαγωγικών εξετάσεων, την μόνιμη περικοπή της ύλης των Πανελληνίων όπως έγινε τις τελευταίες δύο χρονιές, την κατάργηση του νόμου για τις υπερεξουσίες των διευθυντών, και φυσικά την παραίτηση σας μιας και αποδεικνύετε ότι δεν κάνετε καθόλου για αυτή τη θέση».

Ads

Το ψήφισμα και η συλλογή υπογραφών