Συγκέντρωση συμπαράστασης στον γαλλικό λαό διοργανώθηκε σήμερα έξω από τη γαλλική πρεσβεία. Το κάλεσμα έγινε από το συνδυασμό «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή» για την Περιφέρεια Αττικής, με επικεφαλής τον Άγγελο Χάγιο, αλλά και τον συνδυασμό για το δήμο της Αθήνας «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας», με επικεφαλής τον Πέτρο Κωνσταντίνου.

Ads

Οι συγκεντρωμένοι αρχικά απωθήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες βρίσκονταν μπροστά από την πρεσβεία. Ωστόσο, λίγο αργότερα οι συγκεντρωμένοι κατάφεραν να προσεγγίσουν το σημείο και εξέδωσαν ψήφισμα στήριξης στον γαλλικό λαό.

Στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν ο υποψήφιος περιφερειάρχης Άγγελος Χάγιος αλλά και αρκετοί περιφερειακοί σύμβουλοι του συνδυασμού.

Ανάλογη δράση πραγματοποιήθηκε χτες και στη Θεσσαλονίκη, από τη Πρωτοβουλία πρωτοβάθμιων σωματείων ιδιωτικού και δημόσιου φορέα και τις Γ.Σ. φοιτητικών συλλόγων.

Ads

Στη Θεσσαλονίκη έγινε πορεία προς το Γαλλικό προξενείο. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρισκόντουσαν μπροστά στο κτίριο του προξενείου. Οι διαδηλωτές συνέχισαν την πορεία τους στο κέντρο της πόλης, φωνάζοντας συνθήματα συμπαράστασης προς τον γαλλικό λαό, όπως «από το Παρίσι ως τη Θεσσαλονίκη, όλοι στον αγώνα όλοι για τη νίκη», «Κι εδώ και στη Γαλλία εξέγερση παντού, ενάντια σε κυβέρνηση ΕΕ και ΔΝΤ», «Η αλληλεγγύη το όπλο των λαών, Νίκη στον αγώνα των Γάλλων εργατών» και «Θα γίνει της Γαλλίας, θα γίνει πανικός. Δε θα μας πεθάνει ο καπιταλισμός».

*φωτο από Θεσσαλονίκη