Σε συγκέντρωση συμπαράστασης για το γιατρό Αθανάσιο Σιούλη που διώκεται από τη διοίκηση του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ για το γεγονός ότι είχε αποκαλύψει την τραγική κατάσταση με την έλλειψη ΜΕΘ το Νοέμβριο στη Θεσσαλονίκη, προχώρησαν τα σωματεία εργαζομένων όλων των Νοσοκομείων της πόλης την Τετάρτη.

Ads

Οι υγειονομικοί της Θεσσαλονίκης έστειλαν μήνυμα συμπαράστασης για το γιατρό και αντίθεσης στην κυβέρνηση και τη διοίκηση του ΑΧΕΠΑ που αντι να αναλάβουν την ευθύνη για την κατάσταση των Νοσοκομείων, στοχοποιούν και στέλνουν στη Δικαιοσύνη το γιατρό που μίλησε δημόσια για την τραγική κατάσταση στην οποία είχαν περιέλθει.

Η Αν. Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη, σε ανάρτησή της από τη συγκέντρωση σημειώνει:

«Η κυβέρνηση και η γαλάζια διοίκηση του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, διώκοντας τον γιατρό Αθ. Σιούλη επιχειρούν να τρομοκρατήσουν και να φιμώσουν τους υγειονομικούς, που εδώ και ένα χρόνο δίνουν άνιση μάχη. Γιατί παλεύουν με γυμνά χέρια τον κορωνοϊό, εξαιτίας των εγκληματικών επιλογών του καθεστώτος Μητσοτάκη. Και αυτό είναι μεγάλη ανηθικότητα και πρόκληση. Έτσι το αντιλαμβάνεται η δοκιμαζόμενη κοινωνία της Θεσσαλονίκης, που πλήρωσε και πληρώνει βαρύ τίμημα. Για αυτό έδωσε το δυναμικό παρόν της στη συνάντηση συμπαράστασης στο ΑΧΕΠΑ!

Ads

Υπαίθρια και με τα μέτρα προφύλαξης.

Τα σωματεία εργαζομένων όλων των νοσοκομείων της πόλης ήταν εκεί.

Εκατοντάδες οι υπογραφές από γιατρούς που δεν βρίσκονται απλά δίπλα στο συνάδελφο τους. Υπερασπίζονται το λειτούργημα τους και το δικαίωμα των ανθρώπων να έχουν πραγματική και όχι προσχηματική δημόσια υγειονομική φροντίδα και νοσηλεία!

Γιατί υπερασπίζονται την ίδια τη Δημοκρατία!».