Στους δρόμους βγήκαν για ακόμη μια φορά σήμερα οι εργαζόμενοι στον τουρισμό – επισιτισμό διεκδικώντας λύσεις στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Οι διαδηλωτές βρήκαν και πάλι κλειστές τις πόρτες στο υπουργείο Εργασίας, ωστόσο κατάφεραν να μπουν στο υπουργείο Τουρισμού απαιτώντας να δουν τον αρμόδιο υπουργό Χάρη Θεοχάρη.

Ads

Στο σημείο έφτασαν και αστυνομικές δυνάμεις, ενώ οι διαδηλωτές αρνήθηκαν να αποχωρήσουν ζητώντας να σταματήσει το «κρυφτούλι» των υπουργών και να υπάρξει συνάντηση της αντιπροσωπείας τους με εκπροσώπους της κυβέρνησης. «Ας έρθουν να μας πουν ότι οι οικογένειες μας θα ζήσουν με 9 ευρώ τη μέρα για τον επόμενο χρόνο», καταγγέλλουν. Τελικά συναντήθηκαν με τον υπουργό Χ. Θεοχάρη, στον οποίο επέδωσαν το υπόμνημα των 45 Σωματείων. Ο υπουργός Τουρισμού τους απάντησε ότι θα το διαβιβάσει στον υπουργό Εργασίας.

Οι διαδηλωτές αρχικά βρέθηκαν στο υπουργείο Εργασίας στην οδό Σταδίου, φωνάζοντας συνθήματα. Μάλιστα έβαψαν συμβολικά ένα «κόκκινο χαλί» για τους εργοδότες στην είσοδο του υπουργείου. Για μία ακόμη φορά ζήτησαν να συναντηθούν με τον Γιάννη Βρούτση, αλλά και πάλι το αίτημα τους δεν έγινε δεκτό, υπό την αιτιολογία ότι απουσίαζε. Πάντως και στο παρελθόν η ηγεσία του υπουργείου δεν είχε δεχτεί εκπροσώπους των εργαζομένων. 

Κατόπιν αυτού, οι διαδηλωτές αποχώρησαν με κατεύθυνση τη Βουλή και κατόπιν το υπουργείο Τουρισμού στην Αμαλίας, αφού στην κινητοποίηση συμμετείχαν τουλάχιστον δώδεκα επιχειρησιακά σωματεία των ξενοδοχείων. Εκεί οι εργαζόμενοι μπήκαν αιφνιδιαστικά στο υπουργείο απαιτώντας να δουν τον αρμόδιο υπουργό Χάρη Θεοχάρη. Αρνούνται να αποχωρήσουν, ενώ στο σημείο βρίσκονται και αστυνομικές δυνάμεις.

Ads

Οι εργαζόμενοι του κλάδου ζητούν: 

  • Να διασφαλιστεί το εισόδημα όλων των εργαζομένων όπως προβλέπεται από τις Συλλογικές Συμβάσεις. 
  • Καμία μείωση, καμία αρνητική αλλαγή, όχι στην εκ περιτροπής εργασία. 
  • Να επαναπροσληφθούν όλοι οι εποχικοί. 
  • Να προστατευτούν όλοι οι άνεργοι του κλάδου. 
  • Να καταργηθούν όλα τα πλαφόν για την επιδότηση των εποχικών.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image