Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ πραγματοποιείται έξω από το Εφετείο εν αναμονή της απόφασης του δικαστηρίου επί των ελαφρυντικών για τους κατηγορούμενους στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Ads

«Να επιβληθούν οι ανώτερες ποινές στους εγκληματίες της Χρυσής Αυγής», είναι το αποφασιστικό μήνυμα που στέλνουν συνδικάτα, ομοσπονδίες, φοιτητικοί σύλλογοι και μαζικοί φορείς, με τη νέα συγκέντρωση έξω από το Εφετείο Αθηνών.

Στη συγκέντρωση συμμετέχει πλήθος κόσμου, ενώ στα πανό αναγράφεται: «Δεν ξεχνάμε. Απαιτούμε μια μόνο απόφαση. Στη φυλακή οι ναζιστές δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής».

Όπως τονίζουν, «η εγκληματική της δράση επιβεβαιώθηκε με πληθώρα αποδεικτικών στοιχείων, είναι απόρροια της φασιστικής και ναζιστικής της ιδεολογίας. Δεν υπάρχει κανένα ελαφρυντικό για το φασισμό και το ναζισμό. Οι εργαζόμενοι, τα συνδικάτα, η νεολαία και οι φορείς του μαζικού κινήματος συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στο φασισμό, χωρίς κανέναν εφησυχασμό, στους χώρους δουλειάς, στις σχολές, στις γειτονιές, παντού. Αποτελεί θράσος η εμφάνιση που ετοιμάζεται να κάνει o καταδικασμένος Λαγός και η ομάδα του έξω από το Εφετείο της Αθήνας, κατά την ανακοίνωση των ποινών».

Ads

Ισχυρή είναι στη συγκέντρωση η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων.

Σημειώνεται ότι σήμερα το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ανακοινώνει την ετυμηγορία του επί των ελαφρυντικών που έχουν αιτηθεί οι ναζιστές της εγκληματικής Χρυσής Αυγής.

Με χειροκροτήματα και συνθήματα καταδίκης της Χρυσής Αυγής έγινε δεκτή από τους διαδηλωτές, η Μάγδα Φύσσα στο Εφετείο.

Εν τω μεταξύ σε 10 προσαγωγές ατόμων που πρόσκεινται στη Χρυσή Αυγή προχώρησε η αστυνομία επειδή συγκεντρώθηκαν έξω από το Εφετείο Αθηνών παρά τη σχετική απαγόρευση με απόφαση του γενικού αστυνομικού διευθυντή Αττικής.