Στις 9 το πρωί της Τετάρτης, έξω απ’ τα δικαστήρια της Ευελπίδων, θα συγκεντρωθούν οι υγειονομικοί και άλλοι εργαζόμενοι κατά της απόλυσης του γιατρού συνδικαλιστή του νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» Κώστα Καταραχιά, του μοναδικού επικουρικού γιατρού του οποίου η σύμβαση δεν πήρε παράταση μέχρι τον Οκτώβριο, αλλά μετά την μετακίνησή του στη ΜΕΘ Covid του νοσοκομείου Σωτηρία, του ανακοινώθηκε ότι η σύμβασή του θα λήξει σε λίγες μέρες.

Ads

Στις 10 το πρωί θα εκδικαστούν τα προσωρινά ασφαλιστικά μέτρα κατά της απόλυσης του ακτινοδιαγνώστη – προέδρου των εργαζομένων στο ογκολογικό νοσοκομείο.

O συνδικαλιστής είχε ήδη μετακινηθεί στη ΜΕΘ Covid του νοσοκομείου «Σωτηρία», λίγο μετά τις καταγγελίες που είχε κάνει το Σωματείο για ελλιπή μέτρα προστασίας απέναντι στον ιό.

Το μεσημέρι της Τρίτης τα ΜΑΤ επιτέθηκαν με χημικά σε εργαζομένους των νοσοκομείων «Άγιος Σάββας», «Γεννηματάς» και «Θριάσιο», καθώς και μέλη της ΠΟΕΔΗΝ που διαμαρτύρονταν έξω από το υπουργείο Υγείας για την απόλυση του Κ. Καταραχιά. Η ηγεσία του υπουργείου αρνήθηκε να μιλήσει με αντιπροσωπεία τους

Ads