Συγκέντρωση διαμαρτυρίας φοιτητών της Αριστερής Ενότητας και μελών της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιήθηκε έξω από το υπουργείο Οικονομικών, για το θάνατο των δύο φοιτητών στη Λάρισα.

Ads

Οι συγκεντρωθέντες φώναξαν συνθήματα για την ανεργία και την υψηλή τιμή του πετρελαίου, ενώ έριξαν κάρβουνα στο δρόμο μπροστά από το κτήριο του υπουργείου.

Σε πανό που κρατούν οι φοιτητές αναφέρεται: 

Δύο φοιτητές νεκροί
Το Μνημόνιο μας σκοτώνει
ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΟΥΜΕ

Ads

Τα πλακάτ που κρατούσαν είχαν αναφορές στην φτώχεια, τους χαμηλούς μισθούς και την ανεργία των νέων που αγγίζει το 60%. Σίτιση, στέγαση, δωρεάν σπουδές το βασικό σύνθημα των φοιτητών. 

Παρόντες και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: Η. Διώτη, Κ. Μπάρκας, Β. Διαμαντόπουλος, Ειρ. Αγαθοπούλου, Δ. Χαραλαμπίδου.

image

image

Διαμαρτυρία με αφορμή το θάνατο των δυο φοιτητών πραγματοποιήθηκε χθες στα Τρίκαλα.

 

Ολονυκτία «για την κοινωνία που πεθαίνει από το κρύο»

Σήμερα η κηδεία του 21χρονου στα Χανιά

Στο μεταξύ, στις 13:00 το μεσημέρι, στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Αγιά Χανίων, θα γίνει η κηδεία του 21χρονου Σάββα Παπαδόπουλου, του ενός από τους δύο φοιτητές που χάθηκαν στην τραγωδία που εκτυλίχθηκε στη Λάρισα, όταν με την παρέα τους άναψαν αυτοσχέδιο μαγκάλι για να ζεσταθούν.

Όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, η τοπική κοινωνία είναι συγκλονισμένη από το χαμό του 21χρονου Σάββα Παπαδόπουλου, ο οποίος στη Λάρισα συγκατοικούσε μαζί με τον, επίσης Χανιώτη, Γιώργο Τορουντέσκου, που παραμένει σε σοβαρή κατάσταση νοσηλευόμενος στη Μ.Ε.Θ. του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας μαζί με τον Ελευθέριο Κλίνη, κάτοικο Αθηνών και τον Αλέξανδρο Παππά, κάτοικο Ιωαννίνων.

Στην ομάδα του σχολείου στο Facebook αναρτήθηκε ένα αποχαιρετιστήριο κείμενο:

«Το σχολείο μας θρηνεί. Χάσαμε τον Σάββα, ο Γιώργος κινδυνεύει. Δύο παιδιά, δύο μαθητές μας που πριν λίγους μήνες ήταν μαζί μας. Που όποτε έρχονταν για διακοπές στα Χανιά από τη Λάρισα, αισθάνονταν την ανάγκη να μας επισκεφτούν στο σχολείο, που ήταν γι’αυτούς σημείο αναφοράς. Δυστυχώς ο Σάββας δε θα ξανάλθει. Θα περιμένουμε όμως τον Γιώργο, που θα τα καταφέρει για να έλθει κοντά μας να τον αγκαλιάσουμε, να τον παρηγορήσουμε, να τον στηρίξουμε.

“Καλό παράδεισο” Σάββα, αγόρι μας…

Γιώργο, μην αργήσεις να γυρίσεις. Σε περιμένουμε… στο σχολειό μας!».