Μαζική πορεία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις άθλιες συνθήκες κράτησης στο Α.Τ. Δραπετσώνας, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου, μετά και από καταγγελίες για τον ξυλοδαρμό κρατουμένων από αστυνομικούς του τμήματος. Φωτογραφία που δημοσιεύθηκε από το pireas2day.gr, αποτυπώνει τις άθλιες συνθήκες υπό τις οποίες ζουν οι τελευταίοι.

Ads

Η πορεία κατευθύνθηκε στους δρόμους της Δραπετσώνας και σταμάτησε για αρκετή ώρα μπροστά από το αστυνομικό τμήμα, το οποίο επισκέφθηκε επιτροπή αποτελούμενη από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Δρίτσα και  Π. Λαφαζάνη, καθώς επίσης και από δικηγόρους και δημοσιογράφους.

image
 
«Οι κινητοποιήσεις έχουν βελτιώσει την κατάσταση στο κρατητήριο. Οι χώροι αυτοί είναι για κράτηση το πολύ 48ωρου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Θ. Δρίτσας.

Στο πανό που κρατούσαν οι διαδηλωτές αναγραφόταν το σύνθημα «Λευτεριά στα θύματα του Ξένιου Δία», ενώ ακούστηκαν συνθήματα όπως  «Ποτέ ξανά φασισμός»,  «δώστε λεφτά για υγεία και παιδεία και όχι για την αστυνομία».

Ads

image

Η Φωτογραφία, που δημοσιεύθηκε στο pireas2day.gr αποτυπώνει την φρίκη των υπόγειων κρατητηρίων του Αστυνομικού Τμήματος Δραπετσώνας, όπου σε 70 τετραγωνικά μέτρα (κελιά και προαύλιο) στοιβάζονται 100 άνθρωποι που δεν βλέπουν το φως του ήλιους για 6 έως και 12 μήνες.

image
 
Το Παμπειραϊκό Αντιφασιστικό Μέτωπο που κάλεσε στο σημερινό συλλαλητήριο, ζητά να πάρουν επίσημα θέση και να πιέσουν για την λήξη αυτής της απάνθρωπης κατάστασης το Δημοτικό Συμβούλιο, τα Σωματεία  οι Συνδικαλιστικές Ενώσεις και όλοι οι Φορείς του ευρύτερου Πειραιά.

Οι καταγγελίες για ξυλοδαρμούς και για άθλιες συνθήκες κράτησης, έγιναν από μέλη του Μετώπου και της ΚΕΕΡΦΑ, που επισκέφθηκαν τους κρατούμενους στο τμήμα Δραπετσώνας.

Ανέφεραν μαρτυρίες των ίδιων των κρατουμένων πως οι ξυλοδαρμοί άρχισαν  μετά την απεργία πείνας, που ξεκίνησαν, και μετά την απόπειρα αυτοκτονίας του 28χρονου κρατουμένου πρόσφυγα από την Παλαιστίνη Ιμπραχίμ Φαράζ.