Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιείται αυτή την ώρα στη Θεσσαλονίκη, έξω από το αστυνομικό τμήμα που κρατείται ο πρώην εργαζόμενος του εστιατορίου Banquet Γιώργος Καραμανώλης. Ο κ. Καραμανώλης συνελήφθη με την κατηγορία της παραβίασης των ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει η ιδιοκτησία του εστιατορίου σε βάρος των 7 συνολικά απολυμένων της επιχείρησης.

Ads

Η ιδιοκτησία, αντιδρώντας στις συγκεντρώσεις που πραγματοποιούνταν έξω από το εστιατόριο, κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων σε βάρος των απολυμένων, σύμφωνα με την οποία τους απαγορευόταν να πλησιάζουν την επιχείρηση στα 500 μέτρα. Η υπόθεση εκδικάστηκε στα μέσα Αυγούστου, αλλά το δικαστήριο απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα. Αύριο, εκδικάζεται εκ νέου η υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Καραμανώλης συνελήφθη λόγω νέων μηνύσεων που έχουν κατατεθεί από την επιχείρηση, το περιεχόμενο των οποίων δεν έχει γνωστοποιηθεί ακόμη.

Έξω από το αστυνομικό τμήμα όπου κρατείται ο πρώην εργαζόμενος του Banquet έχουν συγκεντρωθεί δεκάδες άνθρωποι, οι οποίοι έχουν τοποθετήσει κιγκλιδώματα και φωνάζουν συνθήματα υπέρ της απελευθέρωσής του. Aπό στιγμή σε στιγμή, αναμένεται να αφεθεί ελεύθερος.

Ads

Λευτέρης Αρβανίτης (Ομάδα TVXS Θεσσαλονίκης)