Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε στις 12.00 το μεσημέρι, έξω από τον χώρο συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου Προσχολικής Αγωγής και Διαπαιδαγώγησης από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ),εναντίον της επέκτασης ωραρίων των παιδικών σταθμών.

Ads

Κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης ακούστηκαν συνθήματα όπως «Ο ήλιος θα φωτίσει τα παιδιά έξω από προγράμματα αποκρουστικά» και «Στηρίξτε τα παιδιά σε δυνατά σχολειά και όχι σε ωράρια καταναγκαστικά».

image

image

Ads

image

image

image

Παράλληλα, στάση εργασίας για το σύνολο των εργαζομένων στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 13 Οκτωβρίου, από τις 11.30 το πρωί μέχρι τη λήξη του ωραρίου.

Την στάση εργασίας είχε προκυρήξει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ).

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, η ΠΟΕ-ΟΤΑ αντιδρά στην πιθανότητα επέκτασης του ωραρίου λειτουργίας των παιδικών σταθμών, θέμα το οποίο θα απασχολήσει τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Προσχολικής Αγωγής και Διαπαιδαγώγησης.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, το ενδεχόμενο αυτό θα μετατρέψει τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς από παιδαγωγικές δομές σε «παιδοφυλακτίρια», καθώς θα υποβαθμίσει τις υπηρεσίες που προσφέρουν στα φιλοξενούμενα παιδιά.