Σε εξέλιξη βρίσκεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοικητικών υπαλλήλων του Καποδιστιριακού Πανεπιστημίου Αθηνών έξω από τη Γ.Α.Δ.Α, καθώς έχουν κληθεί για ένορκη διοιητική εξέταση όλα τα μέλη του Γενικής Συνέλευσης της 2ας Δεκεμβρίου. Η κινητοποίηση των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου συνεχίζεται έως αύριο, Τρίτη, ωστόσο η απεργία δεν περιφρουρείται. Στο μεταξύ, οκτώ πρυτάνεις συναντώνται σήμερα με τον υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο, προκειμένου να συζητήσουν τη λειτουργία των πανεπιστημίων όπου εφαρμόστηκε η διαθεσιμότητα.  

Ads

Συγκεκριμένα, τα μέλη του Γενικής Συνέλευσης κλήθηκαν για να καταθέσουν στο πλαίσιο της προανακριτικής εξέτασης που διενεργείται με παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Στο μεταξύ, το μεσημέρι πραγματοποιούνται γενικές συνελεύσεις φοιτητών για το μέλλον των καταλήψεων.

Παράλληλα οι οκτώ πρυτάνεις, των οποίων τα Ιδρύματα εμπλέκονται στη διαδικασία της διαθεσιμότητας, συναντώνται με τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο. Κατά τη σύσκεψη αναμένεται να εξεταστεί η επόμενη ημέρα για τη λειτουργία των πανεπιστημίων όπου εφαρμόστηκε η διαθεσιμότητα.

Ads

Υπενθυμίζεται ότι η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου είχε ορίσει τη σημερινή μέρα ως ημερομηνία έναρξης των μαθημάτων στο Ίδρυμα.

Από την πλευρά της, η απεργιακή επιτροπή εργαζομένων του Ιδρύματος, σε ανοικτή επιστολή της προς τον πρύτανη, τη Σύγκλητο και τους προέδρους Τμημάτων του ΕΚΠΑ, προειδοποιεί ότι η έναρξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας εν μέσω απεργίας, χωρίς επαρκές προσωπικό, ενέχει σοβαρούς κινδύνους για την ομαλή εξέλιξη του εξαμήνου και τονίζει ότι την ευθύνη έχουν αποκλειστικά το Υπουργείο Παιδείας, η Διοίκηση και όσοι καλούν φοιτητές να εισέλθουν στους χώρους του ΕΚΠΑ, χωρίς να έχει ομαλοποιηθεί η τεταμένη κατάσταση.

Υπογραμμίζει ακόμη ότι τυχόν πιέσεις που θα δεχθούν υπάλληλοι που απεργούν να εργαστούν, όπως επίσης και άλλοι κλάδοι εργαζομένων να αναπληρώσουν τα κενά και να υποστηρίξουν την ακαδημαϊκή λειτουργία του Ιδρύματος ή η πρόσληψη εργολαβικών εργαζομένων στη θέση διαθεσίμων υπαλλήλων, θα οξύνουν περισσότερο τα ήδη υπάρχοντα σοβαρά προβλήματα και πιθανόν να οδηγήσουν σε ανεξέλεγκτες για την τύχη του ιδρύματος καταστάσεις.

Τέλος, η απεργιακή επιτροπή καλεί την ακαδημαϊκή κοινότητα να συστρατευθεί με τους αγώνες των εργαζομένων και να διεκδικήσουν όλοι μαζί το δικαίωμα στην εργασία και τη δημόσια δωρεάν παιδεία.