Με επίκεντρο κυρίως την ακρίβεια και τα εργασιακά, χιλιάδες πολίτες πραγματοποίησαν συγκέντρωση και πορεία στη Θεσσαλονίκη, με φόντο την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο, στο πλαίσιο της 86ης ΔΕΘ.

Ads

Όπως κάθε χρόνο, σε έγιναν διαφορετικές συγκεντρώσεις. Απ’ το Άγαλμα Βενιζέλου ξεκίνησε η πορεία στην οποία είχαν καλέσει ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης με περίπου 2.000 διαδηλωτές. Εκεί βρέθηκε επίσης και μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Απ’ την Καμάρα ξεκίνησε η πορεία με κάλεσμα από οργανώσεις και συλλογικότητες της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς. Στην πορεία, στην οποία δίνουν το «παρών» περίπου 4.000 άτομα, συμμετείχαν επίσης φοιτητές με συνθήματα κατά της ΟΠΠΙ, το ΜέΡΑ25, αναρχικοί και η ΕΛΜΕ. Στη διαδήλωση της Καμάρας συμμετείχε και ο πατέρας του Βασίλη Μάγγου.

Επιπλέον, από την πλατεία της ΧΑΝΘ ξεκίνησε η πορεία του ΠΑΜΕ, με περίπου 3.500 κόσμο. Εκεί βρέθηκαν και οι εργαζόμενοι στην οινοποιία Μαλαματίνα.

Ads

Στο μεταξύ, η πόλη ήταν αστυνομοκρατούμενη με περίπου 3.500 αστυνομικούς επί ποδός. Οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν κλείσει όπως αναμενόταν τον δρόμο προς το κτίριο της ΔΕΘ, αποκλείοντας έτσι την πρόσβαση και στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο.